Lisztmentes csokitorta friss eperrel - Az igazi csábítás!




A hétköznapi sütemények nem azért készülnek, hogy szépségdíjasok legyenek, hanem mert örömmel falatozza az ember. 
Ez a lisztmentes csokitorta is ilyen. Mennyei, szaftos édesség a maga tökéletlenségével. Ezt a receptet közel 10 éve kaptam az egyik kolléganőmtől és azóta őrizgetem a füzetemben. 
Bevallom igazán nehéz fotózni ezt a finomságot, mert eszméletlenül csábító a friss eper, a bazsalikom és a csokoládé kombójának illata. Roppant egyszerű az édesség elkészítése. A következőkben megosztom veletek! 

Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók egy darab 20 cm átmérőjű kerek tortaformához:

4 db tojás
20 dkg étcsokoládé
20 dkg kristálycukor
20 dkg vaj vagy margarin

tálaláshoz 
50 dkg friss eper
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

➽ A csokoládét kicsi darabokra törjük, a vajat felkockázzuk és mindkét alapanyagot egy lábasban vízgőz fölött folyékony állagúra, csomómentesre olvasztjuk.

➽ A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk, a sárgájákat pedig a felolvasztott csokoládé - vaj keverékéhez adjuk.

➽ A csokoládés keverékhez kanalazzuk a cukrot, alaposan elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot. 

➽ Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott (mindkettővel működik) tortaformába öntjük a folyékony tésztát és így gázsütőben kb. 4-es fokozaton, villanysütőben pedig kb. 180 °C-on 60 percen keresztül sütjük. Ha nem zár jól a tortaformátok, akkor a kívülről a forma alját csomagoljátok be alufóliába és így tegyétek be a sütőbe.
Ne ijedjetek meg! Gyönyörű magasra fel fog jönni a tészta, olyan lesz, mint egy felfújt, majd összeesik. Ezért lesz majd olyan kis csúnya a végeredmény. 

➽ Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni a tortát, így könnyebben tudjuk szeletelni majd. Friss eperrel és bazsalikomlevéllel kínáljuk. Legyünk egy kicsit kreatívak majd az eperszezon után. Tálaljuk a süteményt mangóval, fagyival, barackkal, gyümölcsraguval... kedvünkre. Figyelem! Nagyon tömény! Így már egy kis szeletke is helyreállítja az édesség után vágyódó szervezetet! 😃😃😃


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések