Zsoldos Pálinka Manufaktúra - Chilis pálinkától a díjnyertes szilváig


Nálunk nem kerülhet akármilyen pálinka az asztalra. Jó minőségűnek, tiszta ízűnek és kellemes ízélménynek kell lennie. 
Az otthonaink között ingázva lettünk figyelmesek egyszer Tiszaföldvár végén, az állomásnál egy nagy táblára, melyen az állt, hogy Zsoldos Pálinka Manufaktúra. El is határoztuk, hogy szemügyre vesszük és egy kis kóstolót is viszünk haza. Fecóm és Apum is nagyon igényes erre, tehát reménykedtem, hogy sikerrel járunk majd.  

Megérkeztünk és a régi állomásépületben egy apró csodára leltünk.  
3 lelkes fiatal 2015-ben alapította a Zsoldos Pálinka Manufaktúrát közel 100 m2-es területen. 
Ismeretlen betérőként is olyan nagy szeretettel és figyelemmel fogadtak bennünket, hogy le voltunk nyűgözve. Pedig meg kell jegyeznem zárás előtt fél órával estünk be. 
Mindemellett az első mondatokból már kiderült, hogy mekkora szakértelemmel és lelkesedéssel állnak a munkához. Ilyenkor érzi azt az ember, hogy megérkeztem, jó helyen vagyok. Számomra nagyon fontos egy-egy termék esetében ez az érzés. 

Egy kicsit körbevezettek bennünket és láthattuk, ahogyan a kifőzés zajlott éppen. Sokan bérfőzés miatt keresik fel a manufaktúrát. Mivel nálunk is akad gyümölcs a kertben, így ebben a témakörben is érdeklődtünk. Tanácsokkal segítenek a cefre előkészítésében, de akár bérben is vállalják a cefre kezelését. A kifőzést pedig személyesen végigkövethetjük, sőt szeretik, ha az ügyfél ott van velük. Így mindenki biztosítva van, hogy a legjobbat kapja. Ez a hozzáállás igen ritka manapság. 

Az ilyen indítás után már csak abban reménykedtem, hogy a termékek is hasonlóan páratlan minőségűek lesznek. És valóban. 

A díjnyertes szilvapálinkájuk fantasztikus. Még nő létemre sem volt semmilyen negatív élményem vele.
No és amiért igazán becsábultunk hozzájuk az a Carolina Reaper chili ágyas cseresznyepálinkájuk volt. Ez a termék aranyérmet kapott a 2019-es Quintessence versenyen. Nagyon izgalmas ízkombináció és nem kell azonnal literszámra vásárolni belőle, hisz már van egészen kicsi kiszerelésben is.
Három fajta chilipaprikával dolgoznak: Carolina reaper, trinidadi moruga scorpion, habanero. A garancia a hibátlan minőségre pedig a Sárréti Chilifarm. Innen származnak az alapanyagok. Ezekből is kaptunk egy kis ízelítőt. Nagyon tetszett, hogy kicsit beleshettünk a kulisszák mögé és nem csak egyszerűen egy gyors vásárlást bonyolítottunk le.

4 éves fennállásuk ellenére már most szép számú elismeréssel rendelkeznek. Irsai Olivér szőlő pálinkájukkal például elhozták az IWSC aranyérmét 2019-ben olyan. Mellettük csak két magyar díjazott volt az egyik a Zwack, a másik pedig az Agárdi Pálinkafőzde. Az International Wine and Spirit Competition verseny nemzetközi zsűri erről a termékről így nyilatkozott: "őszinte és jól elkészített termék. 

Kicsiben láttak neki a vállalkozásnak a tulajdonosok és nagyon-nagyon jó felé haladnak. Van egy olyan megérzésem, hogy sokat fogunk még róluk hallani, hisz rengeteg ötletük,tervük van akár bővítés, akár újrahasznosított engergiafelhasználás terén.
 A végén meg kell említenem, hogy nem fizetett PR cikk született, sőt vásárláson kívül semmilyen kapcsolatban nem állok a tulajdonosokkal. Ismét egy remek terméket ajánlok a figyelmetekbe!  


ELÉRHETŐSÉGEK
Web: https://zsoldospalinka.hu/
Cím: 5430 Tiszaföldvár, Turi út 7/4, 0107/4 hrsz.
Nyitva: H-P 8-17

Népszerű bejegyzések