A vadász pizzája


Egy igazán ínycsiklandozó, karakteres pizzát hoztam ma nektek. A vadász pizzája. Ez a legjobb meghatározás. Az alapanyagok listáját átfutva rögtön meg is értitek, hogy miért olyan "vad" ez a pizza. 
A tészta pedig a kovászos szerelem szüleménye. No nézzük, hogy mi is kell hozzá!


Elkészítési idő: a tésztának 1 éjszaka pihenés a sütéshez pedig 30 perc szükséges
Hozzávalók 4 db 25 cm átmérőjű pizzához:

Tészta: 
20 dkg aktív kovász
70 dkg liszt
35 dkg víz
2 ek. olívaolaj + 4 ek. a forma kikenéséhez
1 tk. só

Paradicsom szósz: 
10 dkg paradicsomsűrítmény
4 ek. aprított medvehagyma
1 ek. oregánó
1 kk. só 
4 ek. víz.
 
Feltét:
40 szelet szarvas szalámi  
4 db közepes vargánya
20 dkg cheddar sajt

➽ 20 dkg aktív kovászt, 70 dkg lisztet, 35 dkg vizet, 2 ek. olívaolajt és 1 tk. sót összegyúrunk. A sót ne közvetlenül a kovászra szórjuk, mert gyengítheti, inkább a liszt tetejére kerüljön. Addig dolgozzuk a tésztát, amíg sima felületű nem lesz (kb. 5-10 perc). Lefedjük folpackkal a tésztát és egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Én 2 nappal később is készítettem a hűtőben tárolt nyers tésztából pizzát és tökéletes lett. 

➽ Sütés előtt nagyon vékonyan 1-1 ek. olívaolajjal kikenjük a pizzaformákat, hogy ne ragadjon le a pizza. Majd az össz tésztát 4 részre osztjuk és egy-egy adagnyit a formába egyengetünk.

➽ A cheddar sajt feléből vékony sajthasábokat vágunk 
(maximum 0,5 cm) és a pizzák szélébe tekerjük azokat.

➽ A paradicsomsűrítmény 4 ek. vízzel kicsit fellazítjuk. Hozzáadunk 4 ek. aprított medvehagymát, 1 ek. oregánót, 1 kávéskanál sót és alaposan összekeverjük. 

➽ A pizzalapokat megkenjük a fenti paradicsomszósszal. 10 szelet szarvas szalámit teszünk pizzánként a tésztára, továbbá 1-1 db közepes vargányát felszelünk rá. Végül a cheddar sajt másik felét szépen elosztva a 4 pizzára ráreszeljük.

➽ A sütőt a legnagyobb fokozaton előmelegítjük. Forró sütőbe tesszük a pizzát, de a hőfokot ilyenkor visszavesszük a felére (gázsütő kb. 4-es fokozat, villanysütő kb. 160-180°C) és így sütjük kb. 30 percig.

➽ TIPP: 
Készítsétek a pizzát akár pirított, fűszeres darált szarvashússal. A kevésbé karakteres sajtokat kedvelők pedig edami sajtot válasszanak a tartalmas pizzához. Frissen tálalva szórjatok még rá egy kis aprított medvehagymát. Én a medvehagymából és a vargányából mindig fagyasztok le, így akár tél végén is könnyen süthetek, főzhetek velük.

A pizza szélén a megolvadt sajt. Ezért érdemes beletekerni egy-egy kis hasábot a tésztába!



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések