A tökéletes fagylalt

 

A Csipet Kiadó időről időre olyan igényes könyveket ad ki az olvasói számára, amelyek évek múltán is méltó dísze lesznek a polcnak és a tartalmukat tekintve pedig kiválóan használható elemei a konyhai tevékenykedéseinknek. 

A tökéletes fagylalt című könyv David Lebovitztól is egy ilyen kincs. Emlékszem a párizsi kalandozásunk előtt olvastam az első könyvét a szerzőnek még angolul. Majd ezt a fagylaltos változatot is beszereztem szintén angolul. De azért ez mégis más. Így nem volt kérdés, hogy egy magyar példányt is szeretnék. 

 Megosztom veletek a könyv hivatalos bemutatását.

 " Megvalósult egy régi álom: ki sem kell mozdulnunk otthonról ahhoz, hogy bármikor finomabbnál finomabb fagylaltokat együnk. Ebben a világsikerű könyvében David Lebovitz ugyanis megmutatja, mennyire egyszerű hétköznapi alapanyagokból fantasztikus jéghideg nyalánkságokat készíteni. 

Hagyományos és felfedezésre váró ízekből születnek fagylaltok, szörbetek, serbetek, gelátók és graniták. Amiket aztán márványozhatunk, rétegezhetünk, nyakon önthetünk hideg és meleg szószokkal, piríthatunk rájuk édes és sós magvakat, süthetünk tölcsért, piskótakelyhet, kekszet, brownie-t, amiben vagy amivel kínálhatjuk őket. Csak választani kell a 200 recept és a közel ugyanennyi változat közül."

Öröm fellapozni ezt a roppant igényes kiadványt. Mind a fotók, mind pedig a leírások kiválóak, jól variálhatóak és igazán sokoldalúak. 

David Lebovitzról, a szerzőről tudni érdemes, hogy igazi kétlaki életet él. Amerika és Párizs között ingázik. 16 évesen egy étterem mosogatójaként indult a karrierje. Majd pék és cukrászként tanult és legprofibb szintre fejlesztette fel tudását.1999-ben indította blogját. Számtalan elismeréssel, Best seller könyvvel, a Saveur magazin az évtized legjobb blogjának kiáltotta ki. Itt követhetitek a remek recepteket és az író munkásságát: https://www.davidlebovitz.com/ 

Szívből ajánlom!

Mindent összegezve roppant igényes fotókkal, remek tartalommal és kiválóan használható receptekkel kiadott könyv. Én már több receptet kipróbáltam. Egyszerűen tökéletesek, jól variálhatóak. Mind ajándéknak, mind pedig saját örömre kiváló választás.   

Technikai adatok: 

Ár: 6500 Ft

Keménykötésű

272 oldal

Kiadás: 2019. 07. 31. 

Népszerű bejegyzések