2020. augusztus 26., szerda

Vörösborban pácolt rozmaringos mufloncomb grillezve


Még egy igazi vadból sütött finomság került a tányérunkra. A három különféle pácból és a vadhúsból igazi "ízmaraton" született a hétvégi grillezéskor. A muflon comb nem egy átlagos alapanyag, így érdemes vele kísérletezni.

50 dkg mufloncomb
7 dl száraz vörösbor
3 ág rozmaring 
20 dkg vöröshagyma 
1 tk. só
1 db babérlevél
olívaolaj

➽ A mufloncombot egészben hagyjuk és bedörzsöljük sóval a külsejét.
Egy mély tálba tesszük. 
 
A vöröshagymát megpucoljuk, félbe vágjuk, felszeleteljük és a húsra szórjuk. 
Ezután mellérakjuk a rozmaring ágakat és a babérlevelet. Felöntjük egy palack jó fajta száraz vörösborral. Lepje el a húst teljesen a bor. Ha valaki nem szeretné egyben hagyni, akkor már most felszeletelheti vagy a sütés előtt is ujjnyi szeleteket vághat belőle. 
Így pihen egy éjszakát a vadhús.
 
 
Másnap a grillt felforrósítjuk és a lecsepegtetett vadhúst olívaolajjal megkenve a forró rácsra tesszük. én most felszeltem a húst, mert végül idő hiányában gyorsabb sütésre lett ítélve. 
 
Kb. 15-20 perc volt a sütési idő gyakran forgatva,  de függ a hús vastagságától és a grill hőfokától is. 
Sült zöldségekkel, salátával igazán finom lakoma kerekedik belőle. 






https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!