Gravlaxos croissant - Gazdag reggeli otthon
Népszerű reggeliző helyeken ínycsiklandozó töltött croissant szendvicseket is lehet kapni a sok más finomság mellett. Úgy döntöttem, hogy megalkotom a saját változatomat.
Természetesen kell egy kis előkészület, de mindenképpen megéri. Ha vendéget vártok, akkor ez biztosan "villantós" szendvics lesz.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók 4 db croissant szendvicshez:
4 db friss croissant
1 db camembert sajt (kb. 12 dkg)
4 levél jégsaláta
20 dkg gravlax
2 db közepes paradicsom
10 dkg krémsajt
➽ A croissantokat kettévágjuk és megkenjük krémsajttal.
➽ Egy levél jégsalátát rakunk a megkent péksüteményre, erre kerül néhány szelet paradicsom és a felszeletelt camembert.
➽ Ennek a tetejére rakjuk a vékony szeletekre vágott gravlaxot. A gravlax elkészítése roppant egyszerű. Ennek a receptjét itt érhetitek el.
Ízlés szerint egy kis kaporral megszórhatjuk a lazacszeleteket és befedjük a croissant tetejével.
➽ Ha nem szeretnétek a gravlaxot készíteni, akkor egyszerűen használjatok vékony szeletekre vágott füstölt lazacot. A sajtkrém helyett pedig használhatunk túrós avokádókrémet is.
