Piros és zöld tagliatelle tenger gyümölcseivel
Ezzel a recepttel neveztem be a Billa receptversenyére és igazából a szülinapi ebédem is ez volt. Még a nászúton ettem ehhez hasonló finomságot és akkor jól bele is szerettek az ízlelőbimbóim:-)
A tészta készítését már az előző bejegyzésben olvashattátok. Most megosztom Veletek ennek a finomságnak az elkészítését! Nagyon egyszerű, de annál ínycsiklandozóbb!
A tészta készítését már az előző bejegyzésben olvashattátok. Most megosztom Veletek ennek a finomságnak az elkészítését! Nagyon egyszerű, de annál ínycsiklandozóbb!
Hozzávalók két személyre:
10 dkg bazsalikomos tagliatelle
10 dkg paradicsomos tagliatelle
20 dkg tenger gyümölcsei válogatás
5 dl paradicsom sűrítmény
4 db fokhagyma gerezd összezúzva
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
1 teáskanál szárított oregánó
2 teáskanál tengeri só
Tálaláshoz még egy kicsi aprított bazsalikom!
1. Sós ( 1 tk.), lobogó vízben egy evőkanál olívaolajjal megfőzöm a tésztát. Lecsepegtetem.
2. Közben a tenger gyümölcseit kevés 2 evőkanál olajon párolni kezdem.
3. Sózom ( 1 tk.), fokhagymát és bazsalikomot adok hozzá. Kb. 5 percig alacsony tűzön hagyom.
4. Majd hozzáöntöm a paradicsom sűrítményt és még 5 percig így főzöm.
5. Végül a kifőtt tésztát hozzáadom a szószhoz és jól összeforgatom.
6. Bazsalikommal megszórom és néhány csepp olívaolajat is csorgatok rá két személy kényelmesen falatozni kezdheti!
2. Közben a tenger gyümölcseit kevés 2 evőkanál olajon párolni kezdem.
3. Sózom ( 1 tk.), fokhagymát és bazsalikomot adok hozzá. Kb. 5 percig alacsony tűzön hagyom.
4. Majd hozzáöntöm a paradicsom sűrítményt és még 5 percig így főzöm.
5. Végül a kifőtt tésztát hozzáadom a szószhoz és jól összeforgatom.
6. Bazsalikommal megszórom és néhány csepp olívaolajat is csorgatok rá két személy kényelmesen falatozni kezdheti!
Szeretettel Ági konyhájából :-)
TIPP: Egy pohár hideg fehérbor kiváló kísérője!