2011. augusztus 28., vasárnap

Piros és zöld tagliatelle tenger gyümölcseivel

 
Ezzel a recepttel neveztem be a Billa receptversenyére és igazából a szülinapi ebédem is ez volt. Még a nászúton ettem ehhez hasonló finomságot és akkor jól bele is szerettek az ízlelőbimbóim:-) 

A tészta készítését már az előző bejegyzésben olvashattátok. Most megosztom Veletek ennek a finomságnak az elkészítését! Nagyon egyszerű, de annál ínycsiklandozóbb!

Hozzávalók két személyre: 

10 dkg bazsalikomos tagliatelle
10 dkg paradicsomos tagliatelle

20 dkg tenger gyümölcsei válogatás
5 dl paradicsom sűrítmény

4 db fokhagyma gerezd összezúzva

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál apróra vágott bazsalikom

1 teáskanál szárított oregánó

2 teáskanál tengeri só
Tálaláshoz még egy kicsi aprított bazsalikom!

1. Sós ( 1 tk.), lobogó vízben egy evőkanál olívaolajjal megfőzöm a tésztát. Lecsepegtetem.

2. Közben a tenger gyümölcseit kevés 2 evőkanál olajon párolni kezdem.

3. Sózom ( 1 tk.), fokhagymát és bazsalikomot adok hozzá. Kb. 5 percig alacsony tűzön hagyom.

4. Majd hozzáöntöm a paradicsom sűrítményt és még 5 percig így főzöm.

5. Végül a kifőtt tésztát hozzáadom a szószhoz és jól összeforgatom.

6. Bazsalikommal megszórom és néhány csepp olívaolajat is csorgatok rá két személy kényelmesen falatozni kezdheti!

Szeretettel Ági konyhájából :-)

TIPP: Egy pohár hideg fehérbor kiváló kísérője!