2011. augusztus 8., hétfő

Gyors kakaós csigaAki még nem hallott volna Limaráról, annak jó szívvel ajánlom, hogy nézze meg Limara pékségét :-), ha isteni péksütiket és kenyereket szeretne készíteni. Ha másról nem ismerős a név, akkor egy jótékonysági akció keretein belül 2 millió forintért vásárolták meg mesés linzerszívecskéit, melyek levendulás-citromos krémmel lettek megtöltve.  

Szóval ennek a receptnek az alapját tőle vettem. Valóban a megszokotthoz képest jóval gyorsabb és mennyei, puha, illatos és finom, nagyon-nagyon finom. 

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt 
3 ek. cukor
1 db egész tojás
1 db tojás sárgája
2,5 dl tej
2 dkg élesztő
8 dkg olvasztott margarin
Csipet só  

Mindent összeöntök a kenyérsütő gépbe és szép simára kidagasztom. Majd hagyom duplájára kelni. Amikor ezzel megvagyunk, szép téglalapot nyújtunk a tésztából lisztezett deszkán.  

Tetejére:
5 dkg olvasztott margarin
Vastagon szitált kakaó
Vastagon szitált porcukor
Az összes olvasztott margarint ráöntöm a kinyújtott tésztára és vastagon először kakaót szitálok rá, úgy, hogy minden részét befedje.Majd ugyanezt teszem a porcukorral is. Ezután a hosszabb oldalánál fogva feltekerem a tésztát és éles késsel szeleteket vágok, majd kimargarinozott tepsibe sorakoztatom a csigákat. Kb. 30 perc, de lehet 1 órát is keleszteni, majd közepes fokozaton 20 perc alatt készre sütöm. 
Kisütés után: 
Egy evőkanál vaníliás cukor 
2 dl tej
Még forrón bőségesen átkenem a csigákat vaníliás tejjel. Így marad finom puha és olyan kis cuppogós-kakaós a belseje! Mennyei! Én 20-25 tenyérnyi csigát tudok kihozni ebből az adagból.