Etyek, Kezes-Lábos fesztivál 2011.



Villám bejegyzés azok számára, akik ma, szombaton és vasárnap valami jó kis programot szeretne! Ingyenes etyeki hétvége a bor és a pálinka jegyében. 
TELEPÜLÉS:A településről annyit kell tudni, hogy Etyek az ország legfiatalabb borvidéke. Az 1880-as években ültettek a gazdák 800 hold szőlőt. Csak 1990-ben emelkedett borvidék rangra. Körülbelül 4300 lakosa van a mesés településnek. 26 km-re található Budapesttől Fejér megye szélén, a Zsámbéki medence peremén. 
Megéri a barokk katolikus templomhoz felsétálni, a Magyar kutat meglátogatni, a pincesorokat végig járni. Mindemellett számos természeti értéket is őriz a vidék. 

ELJUTÁS: Budapest Kelenföld autóbusz pályaudvartól mindkét napon 9 és 20 óra között közvetlen buszok szállítják a látogatókat. A jegyet előre meg kell venni a jegypénztárban, mert a buszon nincs lehetőség erre. A települést lezárják az autós forgalom elöl. Így a falu szélén tesz ki a busz. Nem nagy település, így gyalog is bejárható, akinek bírja a tappancsa. Viszont másik opció a fesztivál busz, amely 700 Ft/nap díjat kóstál. Itt bármikor le és felszállhat az ember településen belül. 

FIZETÉS: CSAK FESZTIVA KÁRTYÁVAL! Ezekért az árusokért a minőségi termékeikért garanciát vállal a szervező. Lesznek feltöltő pontok, ahogy mint egy bankkártyát feltölthettek bizonyos összeggel. A kártya díja 1000 Ft. Továbbá minden 1 Ft 1 Fesztiva pontnak számít. Bővebben az információs oldalon olvashattok erről: http://www.kezes-labos.hu/index.php/hu/hasznos

PROGRAMOK: A múlt évben nem jutottunk el ide, mert az ország másik pontján egy fergeteges szülinapot szerveztünk Anyának. De előző évi képekből láthattok néhányat itt az oldalon és tapasztalatokból is ízelítőt adok. Nagyon tetszett és most is megrendezésre kerül a főzőverseny Szőke Andrással a Kecskegödörben, a gyerek programok, bábelőadások, koncertek, pincelátogatások. Most vasárnap pedig Magna Cum Laude koncert a Búcsú téri nagyszínpadon! Bővebben: http://www.kezes-labos.hu/index.php/hu/programok 

Útra fel! Etyek vár!

Népszerű bejegyzések