Virsli lángos köntösben + Piaci lángos receptje


Ez egy nagyon kiadós reggeli. Egyszer úgy adódott, hogy volt itthon virsli is és éppen a lángos tésztából is akadt egy kis maradék. Jó kísérletező módjára összeraktam a kettőt. Azóta készítek ilyen finomságot!
Tudom nem találtam fel a spanyol viaszt, de remélem megörvendeztetlek benneteket ezzel a reggelivel.

Piaci lángos receptje 8 db virslihez

25 dkg liszt
1,5 dl meleg víz
1/4 csomag élesztő
1/2 ek. cukor
1/2 tk só

Minden hozzávaló összekeverek, jól kidagasztom és kelesztem kb. 3-szoros méretre. Akinek van otthon kelesztő tálja kicsit könnyebb helyzetben van, ott két "pukkanásig" szoktam várni. 
Lisztfüggő, hogy vizet vagy éppen lisztet kell-e még hozzáadni ehhez a mennyiséghez. Közepesen lágy tésztát kell előállítanunk. 

A második kelesztés után összekeverem a tésztát és olajos kézzel 8 kicsi darabra osztom. A virsliket megszabadítom bőrüktől és hosszúkás alakra formázott lángos tésztát elkezdem rátekerni a virslikre. Eléggé nyúlós ahhoz, hogy befedje a teljes virslit. Forró olajban néhány perc alatt készre sütöm. Frissen azonnal fogyaszthatjuk! Nagyon laktató!

A fenti mennyiségű lángos kb. 3-4 kisebb darabra elegendő. Nagyon gyorsan kész van és arról ne is beszéljek, hogy az utcán árult 3-400 Ft/ db áron kaphatóaktól jóval olcsóbban elkészül. Csak szemléltetésként: 1 kg lisztből kb. 12-14 db lángos jön ki, amelynek költsége maximum mindennel együtt 300 Ft, ha van otthon 1 kanál só, 2 kanál cukor és olaj a sütéshez. Azért ez ég és föld. 

Tipp: Sütés közben a nyers oldalt locsoljuk meg egy kicsit forró olajjal. Gyorsabban sül és ropogósabb lesz.

Szép napsütéses hetet kívánok Mindenkinek!

Népszerű bejegyzések