2011. szeptember 6., kedd

Zsályás nyúlcomb mustár mártásban gombás tagliatellével


Chefparade kurzuson tanult finomságom :-) Érdemes elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 4 db nyúlcomb
  • 20 dkg gomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3-4 dl főzőtejszín
  • 4 evőkanál dijoni mustár
  • 8-10 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kakukkfű
  • 1-2 babérlevél
  • zsálya
  • bors
  • 40 dkg tagliatelle (köretnek)

Elkészítés:

Apróra vágjuk a hagymát, és a nyúlcombokkal együtt a felolvasztott, forró vajon kb. 10 percig pirítjuk. Felöntjük fehérborral, sózzuk, borsozzuk, majd beledobjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet és a zsályát (csak ha szárított!!! ha friss, akkor csak a végén!!!), és 1 gerezd fokhagymát. Addig főzzük, míg a bor el nem párolódik. Ekkor adjuk hozzá a mustárt és 2 dl tejszínt, majd lefedjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

A gombát felszeleteljük, kevés vajon / olívaolajon megpirítjuk, majd borsozzuk, hozzáadjuk a maradék fokhagymát zúzva, és egy kevés kakukkfüvet. Meglocsoljuk a maradék tejszínnel, és alaposan kiforraljuk.


A sütőből kivett nyúlcombokról a tejszínes gombamártáshoz öntjük a pecsenyelét, kicsit összekeverjük a két ragut, majd beleforgatjuk a közben kifőzött tagliatelle tésztát. Tálra szedjük, mellé tesszük a nyúlcombokat, és azonnal tálaljuk.


Ha sikerül friss zsályához jutnunk, akkor azt akkor keverjük a mustáros mártásba, mielőtt beraknák a sütőbe!

TIPP: A combot tördeljük meg egy kicsit az alsó szakaszon, mert így nem rántja össze a húst a hő. Sistergő serpenyőben süssétek kérgesre!