2011. szeptember 21., szerda

Padlizsánkrém, ahogyan mi szeretjük!


Drága "oldalbordám" reggeli csomagjába csempésztem egy kis padlizsánkrémet. Érdeklődtek is a kíváncsi kolleginák, hogy miért ilyen színű a kencefice és mit tettem bele. 
Most ti is elolvashatjátok, hogy a mi konyhánkban hogyan készül ez a finomság!

Hozzávalók:
1 nagy padlizsán (minimum 30 dkg)
2 db paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
2 ek. olaj
Ha túl száraznak ítélem, akkor két evőkanál paradicsom sűrítmény!
Só-bors
1 kicsi doboz májpástétom/ májkrém
1 dl víz

Hagymát megpucolom és az összes többi zöldséggel együtt nagyobb darabokra vagdosom. Majd megsózom a felvágott kockákat és állni hagyom egy negyed órát. 

Hozzáadom az olajat és elkezdem lassú tűzön sütögetni. Az a jó, ha elkezd fonnyadni, összeesni a zöldség. Ha nagyon ragad a serpenyő aljához a keverék, akkor egy deci vizet hozzáöntök és így főzöm/sütöm tovább. 

Akkor veszem le a tűzről, ha már a padlizsán jó puha, könnyen szétnyomható. Ilyenkor még melegen egy botmixerrel összepépesítem a zöldségeket és hozzáadok kb. 1 kk. borsot és a májpástétomot. Azonnal fogyasztható. Hűtőben lefedve egy hétig eláll.

Mindenki saját ízlése szerint adagolja a borsot és a sót. Nálunk kedv függő, hogy éppen egy édesebb keveréket vagy tüzesen borsosat szeretnénk.

Pirítóssal és zöldségekkel akár könnyű esti vacsora is lehet! 

Jó étvágyat!