2011. október 10., hétfő

Heti menü ötletek

Igazából azért kezdem el ezt a címkét írogatni, mert sokszor kattogok azon, hogy mit is főzzek ma. Ez egy kis ötlethalmaz lesz hétről hétre, amelyre ránézve Ti is és én is gyorsan ötletekre találhatok. Nem minden nap főzök én sem 6 fogásos menüt, mert az élet, a rohanás nem teszi ezt lehetővé. De ha van idő kotyvasztani egy-két finomságot, ilyenkor ősszel például egy kívül-belül melengető krémlevest vagy egy villám második fogást,  akkor mindig megteszem. A saját ételek mellett az az érv is szól, hogy teljesen a mi szánk íze szerint készülnek a finom falatok, tudod, hogy mit eszel és az sem utolsó szempont, hogy pénztárca barátabb is! Tapasztalatból mondom (hisz éveken keresztül erre fanyalodtam, ha nem kuktálkodtam) egy belvárosban gyorsan elfogyasztott villám szendvics 600 Ft-ért kevésbé egészséges és laktató, mint az UGYANENNYI PÉNZBŐL elkészített karalábé leves, gombapörkölttel és apró galuskával két személyre. De szerintem több előnyéről nem is kell mesélnem az otthoni főzésnek. Este hazaérve számomra sok esetben kikapcsolódás volt egy kis kotyvasztás és eközben az én imádott férjemmel is meghánytuk-vetettük a nap eseményeit. 

Itt csak ételek neveit sorolom fel. Van közöttük olyan recept is, amely már fent van a blogon, de sok általános finomsággal találkozhattok. Ha valamelyik összetevője érdekel benneteket, akkor csak írjatok egy hozzászólást és felteszem a receptet! 

Rotyogó finomságokkal teli hetet kívánok Mindenkinek!


H: Krumplileves- Aranygaluska- Szőlő

K: Sárgaborsó krémleves- Rakott kel- Narancsos muffin

SZ: Zöldbableves- Bolognai spagetti- Körte

CS: Tésztaleves zöldségekkel- Tökfőzelék mexikói csirkecombokkal
   - Puding
P: Almaleves- Paradicsomos rukkola saláta sajtos-sonkás natúr   
  csirkemellel- Alma
                                                                                 
SZ: Hagymakrémleves- Gombapörkölt apró galuskával-Tiramisum

V: Füles leves- Pásztor pite- Zserbó