Sütőtök ivólé
Személy szerint nagyon nagy rajongója vagyok a sütőtök ivólének. Ameddig nem találtam rá erre a receptre (lehet kacagni) a bébi osztály szívószálas finomságait pusztítottam. Ez a nagy szerelem már egészen pelusos korom óta tart és valahogy nem enged a bűvköréből. Szörnyű :-) A recept viszont rémesen egyszerű. Korábban kellett volna rátalálni, de ahogyan kicsiként a legnagyobb beszállítóm a bátyám volt, úgy láss csodát: a receptet is Tőle kaptam lassan a saját csemetémet várva. Erről jut eszembe. Még egy nagy pozitívuma az itókának, hogy nincs benne semmi tartósítószer, kiváló az apró népnek. Egy hétig üvegben a hűtőben eláll! A Halloween partira is bedobhatjátok ezt a receptet!
Hozzávalók:
1 kg megpucolt, felkockázott sütőtök
1 db megpucolt, kimagozott és összekockázott alma
1 ek. méz
1 tk. fahéj
Annyi víz hogy mindezt ellepje!
1. A fentieket felteszem egy edényben főni.
2. Mikor megpuhult minden, turmixgépben vízzel együtt összepépesítem.
3. Ha túl sűrűnek ítélitek, akkor egy kis vízzel hígíthatjátok.
4. Még melegen adhatunk hozzá mézet, ha édesebbre szeretnénk az itókát.
5. Üvegekbe töltöm és egy éjszakát a hűtőben pihentetem. Az ízek így jobban összeérnek.