Karamell "rugó"


Egy gyors beszámoló! A hétvége fantasztikusan sikerült. Részt vehettünk az én Szerelmemmel a Chefparade gasztrokurzusán a Mindmegette és a Lidl jóvoltából. Mint korábban írtam a Mindmegette.hu receptversenyén nyertem többedmagammal, ennek eredménye volt a főzőcskézés. Képeket kicsit később teszek fel. Nagyon sok hasznos tippet sajátíthattunk el és mesés provance-i menüt ehettünk a saját kezünk által. Valami mennyei volt. A recepteket egyébként a Mindmegette magazinban megtalálhatjátok majd nemsokára, de erről is írok még.

Egyáltalán nem tartom magamat egy elveszett léleknek a konyhában, de sok-sok okosságot tanultam. Nagyon megérte ez a szombati nap. Úgyis jön a karácsony, ha tehetitek kérjetek Chefparade Főzőkurzust ajándékba. Imádott Férjemnek is nagyon tetszett és természetesen nekem is. Én megfogadtam, hogy még ellátogatok több kurzusra is majd, amikor megtehetem.

Csak egy gyors praktikát osztok meg Veletek. Ha inox felületet olajjal átkentek, majd olvasztott karamellel rajzoljatok mintát rá. Hagyjátok megszilárdulni és óvatosan lehúzva a felületről máris díszíthetitek az éppen aktuális süteményt. Erre láthattok fent egy nagyon klassz példát. A fenti alapján karamell rugókat is készíthettek! Csak a beolajozott habverő szárára csorgattam a szilárdulni kezdő karamellt. Inkább több darabot formázzatok, mert figyelembe kell venni, hogy ezek a finomságok elég törékenyek. 

Édes álmokat kívánok!




Népszerű bejegyzések