2011. október 9., vasárnap

Bazsalikomos húscsiga nyársak

Hozzávalók 4 db nyárshoz
20 dkg sertéscomb
2 ek. mustár
4 gerezd zúzott fokhagyma
csipet só
csipet bors
bazsalikom 

szerecsendió
Kb. 3-4 ek. olívaolaj a sütéshez
4 db pálcika

ELKÉSZÍTÉS
1. Négy szelet húst vágok, majd kiklopfolom nem túl vékonyra és megsózom mindkét oldalán.

2. Csak az egyik felét kenem be a húsoknak mustárral, zúzott fokhagymával.

3. Meghintem borssal, szerecsendiót reszelek a darabokra és a tépkedett/vagdosott bazsalikomot is rájuk szórom.

4. Feltekerem henger alakban, mint a képen is láthatjátok, egymás mellé helyezem a húsokat és 4 egyenlő részen átszúrom. Egy éles késsel négy részre vágom, hogy a nyárson maradjanak, egymás mellett felszúrva a kicsi húscsigák.

5. Olajt hevítek és 3-3 perc alatt oldalanként, közepes lángon készre sütöm. De akár grillezhetjük is ezt a finomságot a szabad ég alatt. Megéri kipróbálni! 

Elkészítési idő kb. 30 perc!

Friss görög jellegű salátával tálalom a nyársakat!

Hozzávalók 2 személyre:
3 db paradicsom
1 kisebb kígyóuborka
1 nagy fej lilahagyma
15-20 szem zöld olívabogyó
6 ek. fehérborecet
1 tk. oregánó
2 ek. olívaolaj 

1. A zöldségeket megmosva, (hagymát megpucolva) megpróbálom körülbelül azonos méretűre vágni. Eredetileg akkorára kellene mindent vágni, mint a legkisebb komponens a salátában. Ez jelen esetben az olívabogyó. 

2. Amikor ezzel megvagyunk meglocsoljuk fehérborecettel, olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és összeforgatjuk. 

3.Én egy fél órát a hűtőben pihentetem a salátát, hogy jobban összeérjenek az ízek. 

Ha elkészítitek, akkor egy különleges, de könnyű vacsorában lesz részetek! 

Legyen nagyon szép napotok!