2011. október 3., hétfő

Tex-mex csirke


Pikáns, fűszeres, tüzes! Ezzel a három szóval tudnám rögtön  jellemezni! Akik szeretik a babos finomságokat, akkor annak telitalálat. Pasiknál telitalálat és gyorsan el is készül!

Elkészítési idő: 30 perc

A hozzávalók: 
2 doboz vörösbab konzerv
30 dkg csirkemell
2 ek. liszt
1 nagy szál póréhagyma
5 dl sűrített paradicsom
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. frissen őrölt bors
1 csapott ek. chilipor vagy 2 db aprított chilipaprika ízlés szerint
1 ek. oregánó
1 ek. cukor
1 tk. só
Olívaolaj a húsok pirításához

Tejföl és sajt a tálaláshoz! 

1. A csirkemellet felkockázom, kevés lisztben megforgatom és 4 ek. olajon kérgesre sütöm azokat.
2. Kb.5 perc után hozzáöntöm a mosott, lecsepegtetett babot és az idő közben felkarikázott póréhagymát. 
3. A tűzről lehúzva az összes fűszert rászórom a serpenyő tartalmára és jól összekeverem.
4. Majd felöntöm a paradicsomszósszal az egészet és mehet vissza tűzre.
5. Kb. 15 percig főzöm takarék lángon, egészen addig, amíg jó kis sűrű elegyet nem kapunk. 
6. Végül krémes tejföllel és reszelt sajttal tálalom a tüzes finomságot! 

Jó étvágyat kívánok mindenkinek!