Dining Guide Street Food Show 2012 pro és kontra az én szememmel


Nagy reményekkel kicsit fáradtan vettem fel most a cipellőmet. Természetesen Fecóm is elkísért, mert tudjátok két szerelmes pár mindig együtt jár... A folytatás már nem érvényes :-))) Gyönyörű napsütés és kellemes időjárás is hozzásegített a kiruccanáshoz!




HELYSZÍN: 
Belváros szíve! Hold utca 13 szám alatt található vásárcsarnok első emelete. Hármas metró, Arany János utcai megállójától néhány percre található az épület. Hold utca és a Vadász utcai bejáratok várják a vendégeket! 

NYITVA: 
2012. szeptember 9. 10:00 - 20:00! Még senki sem maradt le semmiről! Holnap kilátogathattok a könnyen megközelíthető piacra.


FIZETÉS: Helyben váltható 100 Ft-os és 500 Ft-os kuponokkal! Itt keressétek a DINING GUIDE kiadványát melyben benne vannak a három nap vendéglátói, a hely rajza és a blogkóstoló receptjei. Mert igen! Legkedvesebb bloggereitekkel is találkozhattok itt!

PRO: 
Kedves Barátok, szuper igényes kiállítók és sok-sok finomság! Ez jellemezte az itt töltött időt a pozitív részben. Körbejártuk az egész galériát és két kihagyhatatlan hely mellett nem tudtunk elmenni. 

Az egyik a Sonkás volt! Éppen a sonkás kóstolótálat állítja össze nekünk Gódor András! Soha nem csalódunk a termékeikben! Többek között az ízletes spanyol serrano és pata negra sonkák minden pénzt megérnek.

A másik nagy kedvenc pedig a Budaörsi Halpiac!
Ismét egy prémium kategóriás hazai kuriózum! Mennyei halak, kagylók és csigák állnak a vásárlók rendelkezésére. Az osztrigát itt nagyon érdemes megkóstolni, ha már rászánjátok a pénzt és kiugrotok a Hold utcai piacra! Egy kis citrom a felbontott osztrigára és máris lehet szürcsölni:-))

Kontra:
Ingyenes rendezvényről és minőségi szolgáltatókról lévén szó nagy látogatottságra tett szert a program. Erre nem voltak tökéletesen felkészülve a szervezők, így fél órányi hősies várakozás után végre két kedves biztonsági őr felengedett bennünket az emeletre.
Engem megviselt a nagy tömeg, egymáson átvágó ember csapat, a hely hiánya. Sajnos itthon nincs meg még a kultúrája ennek. A babakocsisok és a mozgássérültek eléggé diszkriminatív helyzetbe kerültek! A jövő évi megmérettetésen már biztosan korrigálja ezt a szervező csapat. Jó lenne egy kicsit több kóstolóhelyet is kialakítani, mert kényelmetlen egy zsebkendőnyi lépcsőfordulóban hódolni a kulináris élvezeteknek. Ennyi negatívum viszont belefér egy első alkalommal megrendezett programba!

A 20-as helyen táborozó Hara'Punk sörös srácok barna sörét vétek kihagyni! Kicsit pörkölt kávé íze van a folyékony kenyérnek. A másik hely a Gyradiko a 14. üzlethelyiségben. Görög ételek, italok és FŰSZEREK!!! várnak rátok! 

Mindent összevetve zseniális kezdeményezés! Egyedülálló ételek, ismert arcok, nyüzsgés jellemzi ezen a hétvégén a vásárcsarnokot! Elérkezett az idő! Most takarodót fújok magamnak a hosszú nap után! Ha megtetszett ez a néhány apróság, irány a piac!

Jó csemegézést! 

Népszerű bejegyzések