2012. szeptember 19., szerda

Sült olajbogyó egy kis beszélgetéshez



 Egy receptversenyre készült néhány nyáridéző olívabogyós finomság. De mivel LIKE gyűjtő megmérettetés, így az esélytelenek nyugalmával ülök itthon. Jobban szeretem a valódi, zsűri által bírált versenyeket. De nem veszi el a kedvem attól, hogy megosszam Veletek! Nálunk nagy sikeres volt ennek az igazi beszélgetős finomságnak! Nézzük miről is beszélek :-)
Hozzávalók 4 személyre
  • 15 dkg olívabogyó
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg Trappista sajt
  • 1 kk. só
  • 2 tk. oregánó
  • 0,5 dl sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db egész tojás
  • Olaj a sütéshez
Elkészítés
Speciális esetben voltam az alapanyag kiválasztásánál. Egy kedves nyári nyeremény adta az alapot. Nagyon örülök, hogy egy ilyen finomsághoz használhattam fel az igazi spanyol hozzávalók közül az olívabogyót.

Az elkészítés roppant egyszerű! Egy tálba felütöm a tojásokat, hozzáadom a reszelt sajtot, a sót, az oregánót, a lisztet, a reszelt fokhagymát és a sört. Mindebből csomómentes, palacsintánál egy kicsit sűrűbb tésztát keverek.

2 dl olajat megmelegítek! A tésztába dobom az olívabogyókat, jól beleforgatom és teáskanállal egyenként a sercegő olajba teszem mindegyiket. Kb. 1-2 percnyi sütés után már kiszedhetem és egy esti borozgatós beszélgetéshez már tálalhatom is! Az egész folyamat nem vesz igénybe 15 percnél többet! 


 Jó étvágyat kívánok hozzá!