2012. szeptember 13., csütörtök

Szőlős kenyér közel 100 éves recept alapján


Ismét eljött a csütörtök és a Like magazin megjelent. Ha még nem untatok rá, én leszek a ti örömfőzőtök ezen a héten is (és még további két hétig). Eddig nem látott receptekkel is előrukkoltam. Ilyen a szőlős kenyér, amely egy édes sütemény, de egy pohár tejjel már kiváló reggeli! Ma ezt a roppant egyszerű csemegét osztom meg Veletek! Szőlő helyett használhatunk almát, körtét, barackot... szóval bármit, ami éppen a kezünkbe kerül!

Hozzávalók egy 20x10 cm-es formához:


12,5 dkg vaj vagy zsír

10 dkg cukor
3 db tojás
1 dl tej
1 csipet só
25 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
10 dkg szőlő
1/2 tk fahéj

A szőlő kivételével minden más alapanyagot egy tálba teszek és simára kavarom. 


Majd a szőlőszemeket forgatom hozzá. 


Kivajazott vagy kizsírozott formába öntjük a tésztát és közepes lángon 25-30 perc alatt szép barnára sütöm! 


TIPP: Mivel ez egy valóban régi, közel 100 esztendős recept leginkább sertészsírt ajánlok a sütéshez. Merjünk kivételesen ezzel a háttérbe szorított alapanyaggal dolgozni! Tovább marad puha és omlós a végeredmény! 


Legyen finomságokban gazdag napotok!