Julia Child receptje - Almával és kolbásszal töltött kacsacombok
Hölgyeim és Uraim! Itt egy ínycsiklandozó Julia Child recept! Az apropó, hogy a ma megjelent LIKE magazinban rábukkanhattok lelkes örömfőzőként tálalt Julia Child válogatásomra eddigi receptjeimből.
Viszont ez egy teljesen új fogás! Az alma és a kacsa tökéletes párosításnak bizonyul, a kolbász ezt a tökéletességet csak még jobban fokozza! Tört burgonya tökéletes kiegészítése a fogásnak. Italként behűtött almabor ajánlott hozzá.
Íme a recept hozzávalói 4 személyre:
4 db kacsacomb
1 db vöröshagyma
4 kk. só
4 kk. bors
4 ek. olaj
20 dkg kolbász (én füstölt, száraz kolbászt használtam)
4-5 db alma
1 ek. cukor
1/4 tk. fahéj
1/4 tk zsálya
1/4 tk. kakukkfű
2 ek. konyak
1 dl vörösbor
1 dl alaplé (csont vagy marhahús)
Első lépésben előmelegítem a sütőt kb. 220 fokra.
Majd a hagymát megpucolom, felkarikázom és a combokat, sózom és borsozom.
Egy nagy serpenyőt felmelegítek a 4 evőkanál olajjal együtt és a combokat belerakom a forró serpenyőbe a hagymával együtt
Szép aranybarna kérget sütök a combok mindkét oldalára, majd kiszedjük egy tűzálló tepsibe a húsokat.
Ezután a kolbászt felkarikázzuk és néhány pillanat alatt (2-3 perc) megsütjük a finomságokat.
Lecsöpögtetem a szeletkéket, majd egy tálba teszem azokat. A zsírt a serpenyőben hagyom.
A megpucolt és kimagozott almákat felszeletelem és a kolbász zsírjában néhány perc alatt egy kicsi megsütöm. Ne puhuljon meg, maradjon meg a ropogós állaga. Az almákat a kolbászok mellé a tálba teszem.
A fűszereket (zsálya, fahéj, kakukkfű) és a cukrot egy másik lábasban összekeverem és a konyakot is hozzáadom.
Majd felöntöm a vörösborral és az alaplével.
Addig főzöm, amíg kb. a 10-12 evőkanálnyi mennyiség nem marad! Ezt a fűszeres esszenciát ráöntöm az almára és a kolbászra. Összeforgatom mindezt óvatosan és betöltöm a combokba a bőr alá.
Sütőben kb. 45 perc alatt közepes lángon aranybarna húsokat sütök! A töltelékből hagyhatunk egy kicsit tálaláshoz is!
Az elmaradhatatlan kép forrása: www.pinterest.com Julia Child éppen mesterével együtt főz!
Mennyi lakoma őszi alapanyagokból!
Íme a mai újság :-)