Egy kis olvasnivaló: David Lebovitz - The sweet life in Paris vagyis Az édes élet Párzisban


Egy rövidke kis könyvajánlóval szeretnék most előrukkolni Nektek. Azt már tudjátok, hogy szeretem a kulináris kalandozásokat, de ugyanekkora szenvedéllyel vetem bele az olvasásba is magam. Falom a sorokat. Most francia lázban égek, így egy könnyű receptekkel megtűzdelt angol nyelvű olvasmányt ajánlok figyelmetekbe.

David Lebivitz író, profi cukrász,szakács és pék, blogger, cégtulajdonos, aki mindennapjait Párizsban tengeti... sok-sok mindent lehetne róla elmondani, de most nem ragoznám. 16 évesen kezdett egy étteremben dolgozni és elragadta a gasztronómia szele. 4 könyvet írt. Imádja a természetesen egyszerű alapanyagokat például a friss gyümölcsöket, a minőségi csokoládét...
Nézzétek meg ezt a rövid filmet.


Sajnos magyar nyelvre még nem fordították ezt a New York Times Bestsellert, így az angol nyelv ismerői lesznek most előnyben. A mai terítéken lévő olvasnivaló az író Párizsba költözéséről, a mélypontokról és a magaslatokról szól. Egy kis asszimilálódás a helyi életbe receptekkel és néhány fotóval megbolondítva. 3 bőrönddel vágott útnak a legjobbakat remélve egy új élet reményében a gasztronómia fővárosába. Számítása bejött. Oldalait olvasva mindig képes mosolyt csalni az ember arcára. Picit több, mint 50 recept várja az éhes olvasókat a könyvben. Csak néhányat említenék közülük: dupla csokis crépes, csokis fűszeres kenyér,sertéssült barnacukor- Bourbon mázzal. Emellett irodalmi gasztronómiai utazásunkat kiegészíti jó néhány beszerzési hellyel és meglátogatandó vendéglátóhellyel. Méltán nyerte el 2010-ben az International Association of Culinary Professionals Literary Award  díjat. 
282 oldalnyi utazásra invitállak benneteket! 

Joggal teszitek fel a kérdést, hogy hol szerezhető be ez a könyv. Csak ajánlani tudom Nektek a Bookbistro virtuális könyváruházat. Én még tavasszal vásároltam ezt a könyvet, akkor 2700 Ft körül mozgott az ára. Csak hogy a piszkos anyagiakról is beszéljünk! 

Jó könyvmolykodást kívánok Nektek!

Népszerű bejegyzések