2014. december 17., szerda

Almás zellerkrémleves sült gesztenyével


A takarékos ünnepi menü első fogását osztom meg Veletek! Egyszerű, finom és a gesztenye tökéletes társa lesz ennek a levesnek!

Elkészítés 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg zeller
3 db közepes, savanykás alma
3 szál újhagyma + 1 szál hagyma
5 dl főzőtejszín
1,5 l víz 
8 db gesztenye

A zellert és az almát megtisztítjuk és felkockázzuk! A 3 szál újhagymát feldaraboljuk. Ezeket egy nagy fazékba tesszük! 
Felöntjük vízzel az előbbieket és kb. 1 órán át közepes lángon főzzük. 
Közben a gesztenyéket bevagdossuk "x" alakban a laposabbik felén. Egy tepsibe tesszük, meglocsoljuk egy kis vízzel és közepes fokozaton kb. 45 percig sütjük.   
Mikor a zeller megpuhult levesszük a tűzről a leves alapunkat. Botmixerrel összeturmixoljuk és ekkor adjuk hozzá a főzőtejszínt. 
A gesztenyét kivesszük a sütőből, megtisztítjuk a héjától és felnegyedeljük. 
Melegen tálaljuk. Minden leves tetejére 2-2 db sült gesztenyét és a +1 szál felkarikázott újhagymából egy kicsit szórunk. 

Aki szeretné egy kicsit még cifrázni reszelt füstölt sajtot is szórhat a leves tetejére!


Jó étvágyat kívánok hozzá!