Zöld minestrone


Valami zöldre vágytam. Köztudott, hogy az étel színe pozitív hatással van a hangulatunkra, szervezetünkre. Úgy tartják, hogy a zöld ételek a legjobb méregtelenítők magas klorofill és rosttartalmuk révén. Számtalan jótékony bír a zöld színért felelős vegyület: vértisztító hatású, stresszcsökkentő, máj működését pozitívan befolyásoló. Alacsony energiaszintre, cukorbetegségre, csontritkulásra, rákbetegségekre is jó hatással van.
"Érdekesség hogy a vérben lévő hemoglobinmolekulában található hem rész hasonlít a klorofillmolekulához. De fontos különbség például, hogy a hem vas(II)-iont, míg a klorofill magnéziumiont tartalmaz." Wikipédia

A minestrone levesre térjünk vissza. Ez egy olasz zöldségleves, mely szinte minden háztartásban az évszaknak és az éppen otthon lévő alapanyagoknak megfelelően változik. Tájegységenként más-más jellegzetességgel bír.  Általában paradicsommal készül, van ahol tészta nélkül kerül az asztalra. Ez most egy "Boldog Kuktás" változat. Nézzük mi is kerül a fazékba!

Hozzávalók 4 személyre: 
20 dkg zöldbab
20 dkg zöldborsó
20 dkg brokkoli
10 dkg medvehagymás gyufatészta(sima tészta is tökéletes)
6 levél bazsalikom
3 szál újhagyma
4 ek. parmezán
2 ek. olívaolaj
1 tk. só (ízlés szerint)
1 csipet frissen őrölt fekete bors
1,5 l víz


  • Fagyasztott alapanyagokkal dolgoztam ebben az esetben, de lassan már frissekre is szert tehetünk a piacon. Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt megpároljuk egy kicsit a zöldségeket. 
  • A bazsalikomot felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk és az előbbiekhez adjuk. 
  • Sózzuk, borsozzuk az edény tartalmát és közepes lángon maximum 25 percig főzzük. 
  • Mielőtt levennénk a levest a tűzről hozzáadjuk a tésztát és további 10 percig főzzük. 
  • Tálaláskor egy púpozott kanál parmezánnal megszórjuk a tányérunkban gőzölgő levest! 





 A tésztát az Óföldeáki Tésztaüzem legújabb termékei között keressétek: http://net-teszta.hu/termek/10104:medvehagymas_gyufateszta
 

Népszerű bejegyzések