Gyors mediterrán tésztasaláta



Szeretem a gyors, izgalmas ételeket. Ez a változat tartalmas és laktató és egy picit úgy érzi az ember, mintha a napsütötte tengerparton csemegézne. 

Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 2 személyre: 

15 dkg paradicsomos fusilli
5 dkg zöld olívabogyó
8 db garnéla 
10 dkg tintahal karika
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db zsenge kicsi cukkini
1 db kisebb citrom
2 tk. friss kakukkfű

bors 
olívaolaj
víz a tészta főzéséhez

Első lépésben garnélákat és a tintahalkarikákat kb. 4 ek. olívaolajon 2 gerezd felaprított fokhagymával és 1 tk. friss kakukkfűvel, egy csipet sóval és egy csipet frissen őrölt borssal megpároljuk 10 perc alatt. Majd kiszedjük egy külön tányérra a herkentyűket. Ne ijedjetek meg, nem vagyonokról beszélünk ennél az ételnél. A nagy hipermarketekben kb. 10 dkg tintahal 250 Ft, a garnéla pedig ekkora mennyiségben 300-400 Ft. Én ennyiért vettem az Auchanban a hétvégén. 

Következő lépésben felrakjuk a tésztát főni. Én óföldeáki paradicsomos tésztát választottam ehhez a fogáshoz. Lobogó vízben néhány csepp olívaolajjal 3-4 perc alatt készre főzzük. Imádom, mert hihetetlenül gyorsan elkészül és még finom, adalékanyag mentes is! Kifőzés után lecsepegtetjük a tésztát és 2-3 evőkanál olívaolajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a garnélát és a tintahalat. 

Két paradicsomot felszeletelünk, cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágunk és az előző tésztasaláta alaphoz adjuk az olívabogyóval együtt!

További 8-10 evőkanál olívaolajjal, 1 citrom levével meglocsoljuk a salátát. Megszórjuk friss kakukkfűvel és aki igényli ízlés szerint sózhatja még a fentieket. 

Jó étvágyat kívánok hozzá!




Nyomtasd ki a bejegyzést!



Népszerű bejegyzések