2015. szeptember 26., szombat

"Lecsós" töltött cukkini


Még mindig számtalan helyen futhatunk bele jó minőségű tölteni való cukkinibe. Én a rizst és a zsemlemorzsát száműztem a rakományból, de így sem bántam meg. Szeretem ezt az ételt, mert pofon egyszerű és számtalan módon elkészíthető . Minden esetben abból, ami éppen otthon akad. 
Egy dolgos nap végén is megéri elkészíteni, mivel kevés gonddal jár és a végeredmény igen ízletes. 

Hozzávalók 2 személyre: 

50 dkg cukkini 
50 dkg darált sertéshús
2 db közepes paradicsom
2 db közepes tv paprika
1 közepes fej vöröshagyma
só 
bors
1 db tojás
2 dl tejföl 
olívaolaj


  • Ha a zsenge a tölteni való cukkini, akkor nincs sok dolgunk, még hámozni sem kell. Ha pedig kicsit éltesebb, akkor mindenképpen tisztítsuk meg és a magokat kaparjuk ki egy kanálla. 
  • Nagyságtól függően vágjuk ketté a zöldséget és helyezzük egy tepsibe. Most 4 darab fél cukkinivel dolgoztam. 
  • A darált húst egy tálba öntjük. sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük és a következőket adjuk hozzá. 
  • A paradicsomot, a paprikát és a hagymát közel azonos kis kockákra vágjuk és összegyúrjuk a hússal. Ezt a keveréket még egy kicsit utánasózzuk és meglocsoljuk vékonyan olívaolajjal és 4 részre osztjuk a tölteléket a 4 cukkinire. 
  • A tejfölt összekeverjük 1 tojássárgájával és a 4 cukkinicsónak töltelékes tetejére rákenjük. 
  • Közepes lángon körülbelül 50-60 perc alatt tökéletesen átsütjük. A nyáron számtalanszor készült el ez az étel nálunk. Ha nem a paradicsom-parpika-hagyma kombót választunk, akkor gombát, kukoricát, sajtot, sonkát és ízlésünknek megfelelően még sok mást rakhatunk a töltelékbe! 

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nyomtasd ki a bejegyzést!