Artizán, pékség és egy kicsit több


Budapest, ízletes, nyálcsorgató oldalát időről időre felfedezem. Bevallom őszintén, ebben most az Egy nap a városban blog segített.  Faltam a sorokat és már képzeletben a vaníliás erdei gyümölcsös tekercset majszolgattam. Szombaton nem volt mit tenni, a reggelünket itt indítottuk Fecómmal. Egyszerűen kellett! 
A belvárosban, a Hold utcai piactól nem messze kívülről egy egyszerű, egyáltalán nem hivalkodó üzletre bukkantunk. Az ablakon belesve sürgölődő embereket, készülő péksüteményeket, éhes vendégeket láthattunk. Az illatok pedig egyszerűen berángattak bennünket az üvegen túlra. 
Végre nem egy agyonzsúfolt hely. Egyszerű design, mutatós péksütemények és kedves fogadtatás. A pékség megalkotója, Fekete Gergő nem otthon nyújtózkodik szombat reggel, hanem serényen a pult mögött dolgozik és készíti a következő finomságot nekünk, vendégeknek. Mindezt mosolyogva, lelkesedéssel teli. Az asztaloknál folyamatosan cserélődnek az újabbnál újabb arcok. Valaki itt olvassa el a ropogós újságot egy finom kávé és péksütemény kíséretében, egyesek illatozó meleg cipóért ugranak be, mások pedig a család apraja-nagyjával indítják itt a napot. A kígyózó sorban álldogáltunk és méregettük az előttünk készülő ajánlatot. Adalékanyag mentes péksütemények elkészítését a tulajdonos egyedi úton sajátította el. Franciaországtól kezdve, Anglián át, Dániáig pékségekben sajátította el a szakma fortélyait. Több ígéretes pékség működik Budapesten. A friss indulás után egyszerűen, csendben beírta a legjobbak közé ez az üzlet is magát. 

Az pékség tábláján azonnal megtudhatjuk, hogy milyen kenyerek közül válogathatunk (érdemes időben menni, mert elkapkodják!), a nap ajánlatát is szemügyre vehetjük és édesszájúak még sütemények közül is csemegézhetnek. 
A kiszolgálással semmi probléma. Flottul és kedvesen megy minden. Fecóm egy kakaós frissen sült, puha és csábító édességre voksolt és én pedig arra a bizonyos vaníliás erdei gyümölcsös péksüteményt végre a tányéromon tudhattam. Nem ragoznám, tökéletesek voltak! 
Távozás előtt még két kenyér is hazajött velünk. Az utolsó kettő :-) Nekünk is lehet szerencsénk! 



Ha még a belvárosban dolgoznék, akkor biztosan minden reggel itt indítanám a napomat. Jó szívvel ajánlom Nektek az Artizán pékséget! Ebédidőben is érdemes betérni, mert finom levesekkel és salátákkal várják az éhes vendégeket!

Elérhetőségek: 
Cím: 1054 Budapest, Hold utca 3.
Nyitva: H-P 7:00-19:00, SZ 8:00-15:00 
Facebook: https://www.facebook.com/artizanbudapest





Népszerű bejegyzések