Ínycsiklandozó töltött labdák
Ha nem szeretnék éppen a vízparton kuktálkodni, akkor gondosan előkészülök. Kicsik és nagyok egyaránt szeretni fogják ezt a finomságot és a tölteléket kedvünkre variálhatjuk!
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók 20 db labdához:
50 dkg liszt
1 tk. só
2 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
2 ek. cukor
1 tojás
10 dkg vaj
Töltelék:
15 dkg füstölt kolbász
15 dkg eidami sajt
15 dkg cukkini
1 db tojássárgája
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, vaníliás cukrot, puha vajat, tojást.
- Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben egy csipet cukorral és összekeverjük az előbbiekkel. Alaposan kidagasztjuk a tésztát és 30 percet meleg helyen kelesztjük.
- Lisztezett deszkán a tésztából tenyérnyi darabokat tépünk, kissé ellapítjuk azokat.
- Kolbászt, sajtot és cukkinit nagyobb darabokra vágunk, az ellapított tészta közepére rakunk egy-két darabot felváltva a kolbászból, sajtból és cukkiniből, összefogjuk a tészta széleit, gombócot formázunk belőlük és sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű tortaformába sorakoztatjuk azokat.
- Végül lekenjük az egészet egy felvert tojássárgájával. Így pihentetjük 30 percet.
- Közepes fokozaton 20-25 perc alatt készre sütjük a labdacsokat.
TIPP:
Bármilyen töltelékkel megtölthetjük ezt az univerzális tésztát. Kerülhet bele kukorica, sonka, mozzarella... Csak a képzelet szab határt.
A legjobb, hogy az éhes gyerek és felnőtt társaság csak falatonként tördelhetik és nassolhatják egy-egy piknik során.
Szállításra pedig egy nagy konyharuha tökéletesen alkalmas.
Nyomtasd ki a bejegyzést!