Ínycsiklandozó töltött labdák


Egy kis piknik, kiváló alapanyagok és egy csipet rafinéria. Természetjáró és szerető családként mindig akad egy kis idő arra, hogy túrázzunk az erdőben, horgásszunk vagy csak hallgassuk az erdő zúgását. Most tartsatok velünk a Vadkan tavi rapid piknikünkre!
Ha nem szeretnék éppen a vízparton kuktálkodni, akkor gondosan előkészülök. Kicsik és nagyok egyaránt szeretni fogják ezt a finomságot és a tölteléket kedvünkre variálhatjuk!


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók 20 db labdához:


50 dkg liszt

1 tk. só

2 dl tej

2,5 dkg friss élesztő

2 ek. cukor

1 tojás

10 dkg vaj

 

Töltelék:

15 dkg füstölt kolbász

15 dkg eidami sajt

15 dkg cukkini

1 db tojássárgája






  • A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, vaníliás cukrot, puha vajat, tojást.

  • Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben egy csipet cukorral és összekeverjük az előbbiekkel. Alaposan kidagasztjuk a tésztát és 30 percet meleg helyen kelesztjük.

  • Lisztezett deszkán a tésztából tenyérnyi darabokat tépünk, kissé ellapítjuk azokat.

  • Kolbászt, sajtot és cukkinit nagyobb darabokra vágunk, az ellapított tészta közepére rakunk egy-két darabot felváltva a kolbászból, sajtból és cukkiniből, összefogjuk a tészta széleit, gombócot formázunk belőlük és sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű tortaformába sorakoztatjuk azokat. 

  • Végül lekenjük az egészet egy felvert tojássárgájával. Így pihentetjük 30 percet. 

  • Közepes fokozaton 20-25 perc alatt készre sütjük a labdacsokat.

TIPP: 
Bármilyen töltelékkel megtölthetjük ezt az univerzális tésztát. Kerülhet bele kukorica, sonka, mozzarella... Csak a képzelet szab határt. 
A legjobb, hogy az éhes gyerek és felnőtt társaság csak falatonként tördelhetik és nassolhatják egy-egy piknik során. 
Szállításra pedig egy nagy konyharuha tökéletesen alkalmas.  




Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések