Szarvastatár egy korty konyakkal


Szerettem volna valami különlegességet az asztalra varázsolni egy kis szarvashúsból. Az az igazi, ha szarvasbélszínhez jutunk, de tegyetek egy próbát más alkatrészből is. 

Elkészítési idő: maximum 20 perc


25 dkg szarvasbélszín
2 ek. dijoni mustár
5 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 ek. őrölt fűszerpaprika
5 ek. Worchester szósz
6 ek. konyak
1/2 tk. őrölt fekete bors
1/ tk. só

Az igazi tatár készítésekor éles késsel nagyon apró fél centiméteres húsdarabokat vagdosunk. De a lustábbak, mint például én is húsdaráló nagyobb rostáján keresztül csak egyszer daráljuk le a szarvasbélszínt. 

Hozzáadjuk a dijoni mustárt, a finomra aprított vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, a Worchester szószt, a konyakot, a borot és a sót. 

Alaposan összekeverjük a húst a fűszerekkel és állni hagyjuk! Van aki a több órás pihentetésre esküszik és vannak olyanok, akik minél frissebben teszik az asztalra ezt az ételt. Én szeretem, ha összeérnek az ízek. Így hagyom néhány órát állni. 

Tálaláshoz rozskenyérből háromszögeket vágunk és forró serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk, majd fokhagymával bedörzsöljük a szeleteket. A tatár mellé kínáljuk!



Népszerű bejegyzések