Sárgadinnye és serrano sonka
Gyors előételt szeretnél kínálni a vendégeidnek így a nyár derekán? Ha igen, akkor most ez a villám recept tetszeni fog. Mediterrán országokban gyakran kerül elegáns előételként a vendég elé. Némi vékonyra szelt ízletes sonka és egy fél édes sárgadinnye kell hozzá. Forró melegben igazán jól esik.
Hozzávalók:
50 dkg sárgadinnye
15 dkg serrano sonka a Sonkástól
Igazi receptet nagyon nehéz lenne mellékelni ehhez a fogáshoz. Mindenki alakítsa kedvére. Használhattok serranot, pármai sonkát, de akár jófajta magyar mangalica sonkát is.
A sárgadinnyét vágjuk félbe, szedjük ki a magokat és vágjuk le a héját.
Két ujjnyi vastag szeleteket kanyarintsunk a dinnyéből és vágjuk két, három részre.
Minden darabot tekerjünk bele egy-egy vékony szelet serrano sonkába és akár szúrjuk át egy fogpiszkálóval.
Így biztosan rögzítjük a sonkát és a tányérról a vendégek is könnyel elvehetik a falatokat.
Mi például grillezés előtt boldogan elcsemegézzük ezt a kis étvágygerjesztőt :-)
Tegyetek vele egy próbát!

Nyomtasd ki a receptet!