Bodzaecet

 A bodzavirágzás végén járunk már, de még találhatunk néhány "későn érő" versenyzőt. Roppant egyszerű receptet hozok nektek, amelyet pillanatok alatt elkészíthettek és egész télen élvezhetitek a kellemes végeredményt. 

Egy korábbi bejegyzésemben megnézhetitek, hogy melyik virágot használhatjátok még fel. Kattintsatok ide a fotókért!

Szerencsés vagyok, mert az udvarunkban van egy régi, szép bodzabokor. Egyszerűen megőrül az ember ettől az édes, bódító illattól, amely ilyenkor belengi a kert minden négyzetcentijét. Imádom!

 

Hozzávalók:

5 dl fehérborecet

15 db bodzavirág


➽ Fontos a megfelelő beszerzési hely. Próbáljatok tiszta, autóúttól és vegyszerezéstől mentes helyről kinyílt virágokat szedni. 

Ezeket a virágokat nem mossuk meg, hanem egy befőttes üvegbe tömködjük mindet. Levághatjuk a vastagabb szárrészeket és így könnyebben mennek az üvegbe. 

Végül felöntjük az egészet a fehérborecettel. Ha szükséges, akkor nyomkodjuk bele az ecetbe a virágokat.

➽ Egy hónapig érleljük így sötét helyen, lezárt üvegben az ecetet. Végül leszűrjük, a virágokat kidobjuk és egy jól záródó üvegben tároljuk.   

Jogos a kérdés, hogy mire használjuk. Salátákat öntözhetünk meg vele vagy nyári hűsítőként egy pohár hideg vízben oldjunk be belőle. Olyan, mintha savanykás bodzaszörpöt kortyolgatnánk. 



Népszerű bejegyzések