Stílusos Vidéki Éttermiség - A végeredmény

 Ma reggel csörgött a telefon és Anya hívott, hogy nem is újságolom a nagy hírt?   

Szóval Anya világosított fel a SVÉT végeredményéről és gratulált!

Tegnap kora este óta nem néztem a telefonomra és ilyen csoda dolgok történnek az éj leple alatt! Nagyon vártam már a SVÉT főzőverseny eredményét, de nem is számítottam már rá a héten. Közben a szüleim már tegnap este láttak a Facebookon az eredményt és jól ki is elemezték a döntősöket. Van már benne tapasztalatuk, hisz a múlt évben éppen egy SVÉT éttermet térképeztünk föl közösen és be kell vallanom, hogy igazi gourmet páros.

Szóval érdekes és egyben örömteli eredmény eredménye lett az örömfőzésnek. Az aktuális havi verseny indulásakor nem tudjuk, hogy kik honnan és hányan jelentkeztek, így lettem az amatőr kategória győztese 4 profi mellett. 

Nagyon köszönöm a lehetőséget és gratulálok az összes versenyzőnek a remek fogásokhoz! Közzéteszem a SVÉT bejegyzését a verseny zárásáról!

" Fordulatos eredményhirdetés az „Főzd a hazait” házi séfversenyünk májusi turnusa után 🎊

🏆 Három győztes kihirdetésére vettünk nagy levegőt a szakmai zsűrizés és a közönségszavazás után, majd mi tudtuk meg elsőnek, hogy kettő lett. Maradhat? És maradhat!
🥇 A szurkolók és a szakmai stáb befutója (profi kategóriában) ezúttal ugyanis ugyanaz a személy: dupla tűzijáték Barna Tamásnak.
Ruprecht László séf, a SVÉT elnöke a saját döntésüket azzal indokolta, hogy a zsűri Tamás versenymunkáját találta szakmailag a legmegalapozottabbnak a beküldött receptek közül.
Versenyfogása ↓↓↓
🍽 Marhastefánia, spárga, feketefokhagymás majonéz, spenót, zakuszka, konfitált burgonya.
🥇 Amatőr kategóriában ezúttal egy indulónk volt, Tóth-Nacsa-Ágnes. Így a győztes személye ott nem lehet kérdés, de azt tartja a bölcselet, hogy aki önmagát legyőzi, hős!
Versenyfogásai ↓↓↓
🍽 Újburgonyás spárgakrémleves zakuszkás kötözött táskával
🍽 Grillezett Angus, égetett fadeszkán tálalva, tavaszi spárgalepénnyel
🍽 Tejfölfagylalt mézes spárgaheggyel, sós karamellkockákkal és ehető virággal.
🙏 Ismét mindnyájatoknak köszönjük a részvételét és a munkáját, a mutatós fogásokat mindkét ligában. Bajnokaink jussa ezúttal is a SVÉT prémiumital-ajándékcsomag a következőkkel ↓↓↓
🥂 Borok
🍷 Gere Villányi Franc Ördögárok 2017 (Gere Attila Pincészete)
🍷 Hernyák Birtok pezsgő (Hernyák Birtok Etyek)
🍷 Mad Wine bor
🍷 Pannonhalmi Hemina Fehér 2019 (Pannonhalmi Főapátság pincészete)
🍷 St. Andrea Merengő 2017 (St. Andrea Borászat)
🥂 Pálinka
🥃 Bestillo Piros Vilmoskörte (BESTILLO Pálinka)
🍻 Sör
🍺 A zip's brewhouse BEERpackja 5 különböző craft sörrel
➕👌 A szakmai nyerteseink külön jutalma, hogy ételeik bekerülnek a SVÉT Egyesület valamelyik tagéttermének kínálatába.
 
🙏 Köszönjük a versenyen résztvevőknek, hogy vállalták a megmérettetést, népszerűsítve és erősítve ezzel a hazai alapanyagok felhasználását a gasztronómiában! A SVÉTasztal következő hazai termelőinek pedig köszönjük a csatlakozást ↓↓↓"


Népszerű bejegyzések