Bodzazselé

Soha nem gondoltam volna, hogy bodzazselét készítek, de szerettem volna valami újdonságot kipróbálni, ha már roskadásig tele volt a bozdabokrunk virággal. Imádok ilyenkor kilépni a bejárati ajtón, mert azonnal az édes bodzaillat csapja meg az embert. Most megosztom veletek az egyszerű receptet, hogy még ti is elkészíthessétek ebben a szezonban. 

Hozzávalók 4 db kb. 3 dl-es üveghez

20 db bodzavirág

1 liter almalé

1 db egész citrom

40 dkg befőzőcukor

 

ELKÉSZÍTÉS

➽ A tiszta, de nem megmosott bodzavirágokat 1 liter almalében és 1 db citrom kifacsart levében minimum egy éjszaka áztatjuk. Folpackkal letakarva hűtőben tároljuk ezalatt. 

➽ Áztatás után leszűrjük a virágoktól a megmaradt citromos, bodza illatú almalevet. 

➽ Egy lábasban összekeverjük a befőzőcukrot és a fenti ízesített almalevet és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Amikor felforr további 5 percig bugyogva főzzük a zselénket. 

➽ Végül alaposan kimosott befőttes üvegekbe töltjük a híg zselét. Lezárjuk az üvegeket, majd fejre fordítjuk és hagyjuk kihűlni. 

 

MIRE HASZNÁLHATJUK?

Fagylaltok vagy sütemények kiegészítője lehet a bodzazselé, de még töltelékként is kerülhet. Kiváló párost alkot a citromos édességekkel. 

Próbáljátok ki ti is!

 

 


Népszerű bejegyzések