Stílus Vidéki Éttermiség - Örömfőzés a vízparton 2. - Grillezett Angus égetett fadeszkán tálalva tavaszi spárgalepénnyel


Ez a fogás volt az, amely abszolút szerelemmé avanzsált nálam. Az égetett fadeszkán történő tálalás már magában izgalmas ötletnek bizonyult. A virágos spárgalepény pedig szó szerint elvitte a showt! Szerettem a főzés minden pillanatát. Volt időm tervezni, kidolgozni az ötleteket. Természetesen az izgalmas vízparti kihívás még nagyobb ösztönzést adott. A nem hagyományos megoldások híve vagyok. Most nézzük meg, hogy hogyan készült ez az étel!

Hozzávalók a húshoz:

2 db 200 g-os Angus marhahús (stefánia)

8 ek. rozmaringos vörösborecet

4 ek. mustármag olaj

1 ág friss rozmaring (kb. 15 cm-es ág levelei leszedve) 

durva szemű só vagy 

2 ek. olívaolaj



1. A marhahúsból 2 kb. 200 g-os szeletet vágunk. Ezeket bepácoljuk egy éjszakára rozmaringos vörösborecet, mustármag olaj és friss rozmaringágról leszedett levelek keverékébe. Folpackkal lefedve hűtőbe tesszük a húst. 

2.  Sütés előtt vékonyan átkenjük a grillácsot olívaolajjal, felforrósítjuk és mehetnek rá a húsok sülni. Oldalanként kb. 4-4 percet sütjük a szeleteket. 

Majd a tűzről levéve pihentetjük egy kicsit a marhahúsokat és megszórjuk durva szemű sóval. 


Hozzávalók a spárgás tojáslepényhez:

5 dkg fehér spárga

5 dkg zöld spárga

2 db tojás

2 ek. tejszín

20 g vaj

1/4 kk. só


1. A spárgákat felkarikázzuk és 20 g vajon megpirítjuk kicsit (csupán 3-4 perc vastagságtól függően). 

2. A tojásokat egy csipet sóval, 2 ek. tejszínnel felverjük és a megpirított spárgakarikákra öntjük.  Sütés  közben, kb. 4-5 perc után átfordítjuk a lepényt és megsütjük a másik oldalát is. .

3. Tálalásig félretesszük. 

 

Hozzávalók a dekorációhoz:

- 10 db spárgahegy

- 12 db zsályalevél

- 50 g vaj

- ehető virág (12 db zsálya, 6 db mini szegfű, 4 db százszorszép)

- 2 ek. paradicsommártás


1. Felforrósított vajba dobunk 12 db friss zsályalevelet csupán néhány másodpercre. Majd papírtörlőre kiszedjük a ropogós leveleket lecsepegtetni. 

2. Amikor a marhahús sül a grillen, akkor 10 darab fehér és zöld spárgahegyet meggrillezünk fele-fele arányban. Ezeket a grillről levéve félbevágjuk. 

3. Az étel egyik különlegessége a tálalás. Égetett fadeszkára helyezünk egy téglalapot a spárgás tojáslepényből (vastagságtól függően kb. 10 cm hosszú és 5 cm széles darabot ).

4. A tojáslepény tetejére kb. 1 ek. paradicsommártást teszünk. Erre kerülnek felváltva a félbevágott spárgahegyek, a ropogós zsályalevelek és az ehető virágok (zsálya virág, mini szegfű, százszorszép). 

5. A lepény mellé pedig a felszeletelt Angus marhahús kerül sóval megszórva.



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések