2011. február 4., péntek

Útravaló - Roppanós almás rétes kicsit másként



Ez a bejegyzés egy elmaradásom Reni barátosnémnak és pici pocaklakójának. Remélem azért a többiek is hasznát veszik:)Egyik horgásztúránkra készítettem ezt a finomságot. Megmondom megérte kitörpölni!

Hozzávalók:
1 csomag réteslap ( 8 db os)
10 dkg olvasztott margarin
5 db alma
5 ek. zsemlemorzsa
2 cs. vaníliás cukor
2 ek. cukor

1 tk. fahéj
Olaj a tepsi kikenéséhez.
Gyorsan megpirítom a zsemlemorzsát a vaníliás cukorral együtt.
A lereszelt és pucolt almát hozzáadom a fentiekhez.
Összeforgatom és kicsit dinsztelem. Hozzáadom a cukrot és a fahéjat jól összekeverem és félreteszem. 
Olvasztott margarinnal egyenként megkenjük a réteslapokat és az egyik majd a másik oldalt is egymásra hajtjuk. Közben ezeket is bekenem. 
A tölteléket az egyik sarokba teszem majd háromszög alakban összehajtom. 

Kiolajozott tepsibe helyezem és a tetejét margarinnal megkenem. Kb. 30 percig sütöm közepes lángon rózsaszínesre.
Nagyon finom és még másnap is roppanós.