2011. július 19., kedd

Anya túrós pogácsája

Ez egy rém egyszerű recept, akár le is lehet fagyasztani a tésztát és a vendéglátás előtt kiolvasztva friss és ízletes sós süteményként kínálhatjuk.

Anya ezt bármilyen ünnepre megsütheti nálunk, mindig elfogy. Legyen szó kis családi összejövetelről, vagy 50 fős buliról. A másik nagy pozitívum, hogy ha egy nappal a nagy nap előtt megsütjük, másnap még akkor is puha.
Többek között ezért is került a Boldogság manufaktúra blogomon a lagzi gasztro részhez.

A családi kategóriába mindig teszek fel egy-egy régi képet a szeretteimről. Ez az egyik, amit nagyon-nagyon szeretek Anyuról. Nagy guru a főzésben-sütésben, sokat tanultam/tanulok tőle. Persze lesz több finomság is és majd friss képeket is láthattok Anyukámról, de most nézzük a receptet:-) 


  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg margarin
  • 1 evőkanál só
Minden hozzávalót összegyúrunk és a hűtőben pihentetjük legalább egy fél órát. Majd lisztezett deszkán kb. 1 centiméter vastagra nyújtom és pogácsákat szaggatok. Ezek tetejét tojással megkenem, tetszés szerint szezámmaggal megszórom! Kb. 20 perc sütésre lesz szükségünk.