2011. július 16., szombat

Hagymakrémleves, de gyorsan:)











 Sokszor a gyors megoldások híve vagyok és nem szeretem túlságosan körüllihegni a dolgokat. Így született ez a leves is. Nem is olyan sok hozzávalóból, nem is olyan nagy összegért laktató finomságot kreálhatunk.

Nézzük a hozzávalókat: 

5 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 nagy szem burgonya
0,5 dl tejszín
1 tk. fehérbors
1 tk. só
1 kk. szerecsendió
1 tk. ételízesítő
1 db húsleves kocka
1 l víz


Villám sebesen megpucolom a zöldségeket, majd feldarabolom kisebb kockákra. Ezek belemennek egy nagyobbacska lábasba. Rászórom a fűszereket, felöntöm tejszínnel és vízzel. 
Közepes lángon 30 percig főzöm. Mikor már puhák a zöldségek, lehúzom a tűzről a leves alapot. Hagyom kicsit hűlni, majd botmixerrel simára turmixolom. A burgonyát azért teszem bele, hogy ne kelljen sűríteni a krémlevest. Egy kis természetes "rántás". A levesünk el is készült. 


Pirított kenyérkockával 
( a szikkadtabb kenyeret felkockázom és forró serpenyőben egy-két csepp olajjal pirosra sütöm) és reszelt sajttal tálalom még melegen. Valami isteni, amikor a sajt ráolvad a kenyérre és egy kanál finom és sűrű levessel a pocakomban landol. 


Jó étvágyat!