2011. július 31., vasárnap

Gyors rántott hús pardicsomos-hagymás feltéttel




Ez a recept egy Gordon Ramsay mű Ágis változata. Gyors és nagyon finom.

50 dkg csirkemell
Zsemlemorzsa, tojás, liszt a panírozáshoz
Olaj a sütéshez

1. Felszeletelem és kiklopfolom a csirkehúst
2. Szokásos módon liszt, tojás, zsemlemorzsa bepanírozom a húst
3. Oldalanként 2-2 percig kevés olajon megsütöm a húst
4. Tepsibe sorakoztatom a szeleteket és elkészítem rá a ragut







Zöldségraguhoz:
3 db paradicsom
2 db lilahagyma
5 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
olaj
Tetejére a sajt

1. Nagyobb darabokra szeletelem a zöldségeket és kevés olajon megpárolom. Kb. 10 perc
2. 5 perc után hozzáadom a bazsalikomot
3. Amikor elfő a szaft, rákanalazom a húsokra a zöldségeket.
4. Végül sajtot teszek a tetejükre és 20 perc alatt készre sütöm.