2011. július 20., szerda

Művészi burgonya köret

Ez nem vicc. Csak egy kis kakukkfűre, bazsalikomra vagy éppen rozmaringra van szükség és természetesen főtt burgonyára. De tetszés szerint bármilyen hozzá passzoló fűszerágacskát is felhasználhatunk.

Rémesen egyszerű és a végtermék nagyon mutatós.

Hozzávalók két személyre

6 db nagy burgonya
olívaolaj/ olaj/ zsír
Tetszés szerint: 
kakukkfű
bazsalikom
oregánó
petrezselyem
rozmaring
pici só

1. A burgonyát héjastól felteszem főni és annyira puhára hagyom, 
   hogy beleszaladjon a kés
2. A zöldfűszereket megmosom és leitatom a vizet róluk
3. Miután megfőtt a krumpli, meghámozom, hagyom kihűlni ( 
   könnyebb szeletelni) és 3-4 vastagabb szeletet vágok. De kinek
   mennyi jön ki.
4. Serpenyőt vagy a grillt felforrósítom, a burgonyaszeletre 
   helyezek egy-két szál fűszert és a fűszeres oldalával rányomom
   a serpenyőre.
5. Gyorsan megöntözöm egy kis zsiradékkal és arany színűre sütöm 
   kb. 3-4 perc alatt, majd megfordítom a másik oldalát is 
   megpirítom.

Saláták, húsok, nyári partik remek kiegészítője. Egyszerű, de mégis különlegesen ízletes kiegészítője az asztalnak.