Művészi burgonya köret
Ez nem vicc. Csak egy kis kakukkfűre, bazsalikomra vagy éppen rozmaringra van szükség és természetesen főtt burgonyára. De tetszés szerint bármilyen hozzá passzoló fűszerágacskát is felhasználhatunk.
Hozzávalók két személyre
6 db nagy burgonya
olívaolaj/ olaj/ zsír
Tetszés szerint:
kakukkfű
bazsalikom
oregánó
petrezselyem
rozmaring
pici só1. A burgonyát héjastól felteszem főni és annyira puhára hagyom,
hogy beleszaladjon a kés
2. A zöldfűszereket megmosom és leitatom a vizet róluk
3. Miután megfőtt a krumpli, meghámozom, hagyom kihűlni (
könnyebb szeletelni) és 3-4 vastagabb szeletet vágok. De kinek
mennyi jön ki.
4. Serpenyőt vagy a grillt felforrósítom, a burgonyaszeletre
helyezek egy-két szál fűszert és a fűszeres oldalával rányomom
a serpenyőre.
5. Gyorsan megöntözöm egy kis zsiradékkal és arany színűre sütöm
kb. 3-4 perc alatt, majd megfordítom a másik oldalát is
megpirítom.