Szerecsendiós szalonna - mennyei reggeli
Most ne olvassák ezt a blogot a notórius fogyózók.Csak egy kis "disznóságról" lesz szó a következőkben.
Meglehetősen olcsó, viszont annál ízletesebb reggeli kerekedik ki ebből.
0,5 kg húsosabb szalonna ( itt nem császárra vagy kolozsvárira gondolok, hanem például tokaszalonnára)
1 egész szerecsendió
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
2 gerezd fokhagyma

Beleteszem egy tűzálló edénybe és a sütőben közepes fokozaton 1 órán át sütöm. Minimum 2-2-szer megforgatom oldalanként vigyázva, hogy a bőre ne ragadjon le.
Ne lepődjünk meg rajta, ha sok zsír marad az edényben sütés után, de be kell valljam nem gond, mert ezt is elrakom a hűtőbe és így lesz egy kis szerecsendiós csodánk. Akár friss paradicsommal vagy paprikával, lágy kenyérre kenve elmajszolhatunk egy szeletet.
Hasonló receptet találtam az osztrák Frisch gekocht magazinban
( minden Billában kapható kint 1 EUR -ért, de erről majd később), csak ott zúzott köménymaggal helyettesítették a szerecsendiót. A Bécs környéki kis szőlős-lugasos-fogadós helyeken kínálják a betérőknek.
Jó sütögetést mindenkinek!