Bagoly étterem - Hódmezővásárhely - Füles leves



 

Érdekes bejegyzés lesz és próbálok majd még több ilyen jellegű írást közzétenni. Nyári "gasztrobarangolós" terveim között van például az első roma étterem is! Most egy leves receptjével is megismerkedhettek! A receptet nem kértem el a szakácstól, hanem ízlelgetés útján, emlékezetből főztem. Valami mennyei!  

A Dél-Alföldön, Hódmezővásárhelyen járok a mai bejegyzésben. A Bagolyvár Music Club ( Pontos helyét lásd a térképen - Cím: Hódmezővásárhely- Kaszap u. 27. ), vagy ahogyan mindenki emlegeti a környéken a Bagolyban isteni magyar és nemzetközi ízekkel lehet ismerkedni. De a hazai, kimondottan környékbeli étkekre különleges hangsúlyt fektetnek.
Az étterem tárt kapukkal vár:
Hétfőtől - Csütörtökig: 11-23 óráig
Péntek - Vasárnapig: 11-24 óráig
Asztalfoglalás:  +36 (62) 245-726

Eljegyzésre, házassági
évfordulóra, kicsi esküvőkre, családi és baráti összejövetelekre tökéletes és különleges helyszínt ad ez az ékszerdoboz! 

A HELY ÉS ELHELYEZKEDÉS:
Egy sarki épület az étterem. Nagyon jó megközelíthető akár Szeged, akár a többi településhez képest mind autóval, mind a busszal vagy vonattal érkezőknek.
Saját parkolóval rendelkezik, amely biztonságára készségesen figyelnek a dolgozók. A város központja kényelmes, maximum 10 perces séta az ínyenc fogások levezetésére után. Hódmezővásárhely különleges ismertető jegye a kőfal. 1879-ben kezdték építeni a város védelmében a szegedi nagy árvizet követően. Hogyan jön ez ide? Úgy, hogy a kőfal felett és egyben részeként tornyosul az épület.

AZ ÉTTEREM ÉS KISZOLGÁLÁS:
A kapuból
már látjuk, hogy valami új, valami izgalmas mesevilág vár ránk. Belépve nagyon ízléses, századfordulós polgári miliő varázsolja el a látogatót. Szinte azonnal egy kedves pincér siet a segítségünkre. A régi bútorok hangulata rögtön rabul ejti a várakozót. A legapróbb részletekre is ügyelnek, hogy biztosan passzoljon a környezethez az adott tárgy. A kiszolgálásban semmi kivetnivalót nem találtam. Többször volt olyan is, hogy családi vacsorára innen rendeltük a finomságokat. Korrekt csomagolást, nagy adagokat, ízletes ételeket kaptunk. Amikor az én drága jó "Urammal" legutóbb beültünk egy kis esti romantikázásra és egyben egy kulináris randevúra maximálisan tökéletes kiszolgálást és kedvességet kaptunk. Még egy plusz pont: kérdezd bátran a pincért!


Családbarát hely, játszósarokkal és számtalan játékkal. Telitalálat az étel és ital ajánlata. Le a kalappal előttük. Nagyon kevés az ilyen színvonalú kiszolgálás kicsiny országunkban. Az ételeket időben kaptuk meg, melegen, de nem forrón és nem apró adagokban. A főétkezés végén, ha nagyobb adag étel marad a tányérunkon, akkor udvariasan megkérdezik, hogy elcsomagolhatják-e. Ha igen, akkor lefóliázva kapjuk meg, úgy mintha az ételfutár hozta volna nekünk. Akár 10 fős társasággal külön teremben ebédelünk, vagy nagyobb vendégsereggel tivornyázunk, vagy éppen a borospince hangulatú terasz részen étkezünk minden esetben van lehetőség elszeparálásra a többi vendégtől.


ÉTELEK:


 
Jártam már itt évekkel ezelőtt banketten, később baráti borozgatáson, romantikus vacsorán. A színvonal maradt! Az ételek mesések. Mint fent már említettem érdemes a pincérre hallgatni! A helyi jellegzetességet, a Füles levest szinte bűn kihagyni a pinduri kapros-túrós gombóckákkal. Főételnek nálam a jelenlegi favorit a Szőlősgazda kedvence és a végén egy óriási Club kehely teszi az "I"-re a pontot.
Ezek után azt gondolhatjátok, hogy itt a fekete leves, az ár! DE NEM! A Füles leves 850 Ft, a Szőlősgazda kedvence 1950 Ft, vagy éppen a Bagoly tál 2 személyre 3650 Ft (2011-es árak)! Már csak az első kettőtől kipukkadásig falatozhatja a vendég magát! Csillagos csillag: Vegetáriánusok sem maradnak éhen itt!ÉRTÉKELÉS:
Mindent egybevéve nagyon nagy csillagos ötöst érdemel a hely, a kiszolgálás és az ételek is! Tiszta szívből ajánlom Mindenkinek, aki egy hangulatos estét szeretne eltölteni családjával, rokonságával vagy éppen csak édes kettesben!
Egy hangulatos '20-as években játszódó gengszter lagzit vagy egy módos évszázad eleji polgári esküvőt bátran mernék ide álmodni! Nektek is szabad!:-)

Weblap és a képek forrása egyben:
http://www.bandula.hu/hu/

Most lássuk a receptet! 

Füles leves túrógombóckákkal

2 liter víz
2 ek. olaj
1 db kicsi vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
20 dkg sertéscomb
15 dkg gomba
1 ek. só
1 tk. bors
2 ek. tárkony
2 ek. liszt
2 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
Tálaláshoz 1 kicsi citrom felszeletelve.

A hozzávaló zöldségeket és a húst felvágom apró kockákra. A két evőkanál olajon a zúzott fokhagymát és a felkockázott vöröshagymát kicsit megpirítom. Majd hozzáadom a húst és a zöldségeket, majd néhány percig tovább pirítom. Megszórom liszttel, sóval, borssal tárkonnyal és tűzről lehúzva összekeverem. Felöntöm tejszínnel és végül a vizet is hozzáadom. Kb. 45 percig puhára főzöm a zöldségeket és a húst alacsony lángon.

Túrógombóckák:
10 dkg tehéntúró
1 db tojás
2 ek. búzadara vagy prézli
só ízlés szerint
10 dkg liszt
1 ek. kapor

A hozzávalókat egy tálba teszem és összegyúrom és pici gombóckákat (kb. 2-3 cm átmérőjű) formázunk. Fél óra után a tűzön lévő levesbe tesszük ezeket és kb. 10-15 percig főzzük.


Tálaláskor citromkarikákat teszünk a levesbe. 

Laktató, de egyben nagyon könnyű étel a maga nemében!

Legyen szép napotok! 


Népszerű bejegyzések