2012. március 21., szerda

Mustáros szűzérmék bruscetta ágyon gomba kalappal



 Most ne gondoljatok nagy dologra. Talán a névvel kicsit túlzásba estem. Nem szeretem a cirádás dolgokat, de valahogy ebbe a névbe szaladtam bele. Viszont annál egyszerűbb lesz a dolgotok, ha elkészítitek a lelkes vendégseregnek. Borzalmasan egyszerű és biztosan el lesznek varázsolva a falatkáktól. 

Hozzávalók kb. 20-25 db-hoz:
30 dkg szűzpecsenye
2 ek. dijoni mustár vagy sima mustár
6 gerezd zúzott fokhagyma
2 tk. só
3 ek. olíva olaj 
12 db közepes méretű, fehér csiperke gomba
1 tk. fekete, őrölt bors.


1. A mustárt összekeverem a 3 zúzott fokhagymával, a borssal és  sóval. A hártyáktól megtisztítom a bélszínt és bemasszírozom vele és hagyom egy éjszakát állni zacskóba csomagolva. Úgy is megoldható az egész, ha veszünk egy zacskót, a fenti hozzávalókat csak beledobáljuk, majd a húst is hozzáadjuk és "összegyúrmászoljuk". Nem lesz mosatlan és máris mehet a hűtőbe pihenni. Ha nem akartok vagy tudtok várni, akkor legalább 1 órát azért jó ha pihen.

2. Majd következő napon egy darab alufóliát veszünk  és bekenjük kb. 1 ek. olívaolajjal.

3. Ráhelyezzük a húst és feltekerjük. Egy kis szaloncukrot formázunk az alufóliából és 15-20 perc alatt magas fokozaton megsütjük a sütőben a húst.
4. Közben szeleteket vágok a bagettből. Egy evőkanál olívaolajon megpirítom mindkét oldalát. 
5. A következő lépés a friss fokhagymákkal bedörzsölöm a karikákat. 
6. A megpucolt gombákat egy picit besózom és 1 evőkanál olívaolajon megsütöm.
7. Az utolsó teendő, hogy kicsi karikákat vágok a szűzpecsenyéből, ráhelyezem a bagett szeletekre, majd a gomba kalappal lezárom. Egy fogpiszkálóval átszúrom és egy picit rácsepegtetem az alufóliában maradt szaftot. 
8. A vendégek örömmel csemegézik el egy kis borral a falatokat.   

Elkészítési idő kész bagettből és előző nap bepácolt húsból kb. 40 perc.

Jó étvágyat kívánok hozzá!