2012. március 22., csütörtök

Pikáns limeos rizssaláta az első tavaszi grillezéshez



 Kicsit rettegtem, hogy milyen végeredmény fog születni, de végül megérte a kísérletezés. Egy nagyon egyszerű, nagyon könnyű és be kell valljam elég költséghatékony salátát sikerült összeütni. Fecóm amikor először megkóstolta rögtön azt mondta, hogy milyen jól passzolna grillezett húsokhoz. És milyen igaza volt:-)

Az ötlet a SPAR CHEF döntő egyik hozzávalójaként született meg és a finomságomba beépítettem. Holnap megmutatom Nektek, hogy mi is készült a döntőre. 

Hozzávalók 2 személyre

20 dkg rizs 
2 tk. só
víz a főzéshez
1 nagy csokor friss petrezselyem
2 kicsi lime reszelt héja és leve
1 tk. fehér bors
1 tk. só
2 pohár natúr joghurt
1. 2 teáskanál sóval és vízzel a csomagoláson megadott instrukciók alapján a rizst felteszem főni. A legegyszerűbb rizs is megteszi, de amilyet örömmel fogyasztunk olyat válasszunk hozzá. 

2. Miután megfőtt (vigyázzunk, hogy nehogy túlfőzzük! Pergős legyen!), leszűrjük és hagyjuk meghűlni. 

3. Apróra vágjuk a nagy csokor friss petrezselymet és hozzáadjuk a rizshez.

4. A limeok héját ráreszelem az előzőekre, majd levüket hozzáfacsarom az alaphoz. 

5. A joghurtot sóval és fehér borssal fűszerezem, végül óvatosan összeforgatom a rizses keverékkel. 

6. A hűtőben pihentetem kb. 1 órát. Ha valaki kis mohó, mint én, akkor csak egy kicsit tegye hűtőbe, hogy valamennyire hideg legyen :-)

Elkészítés: 30 perc + 1 óra pihentetés

TIPP: Nagyon jól passzol grillezett csirkéhez. Én egy-két karika limeot megtartottam és azzal díszítettem a salátát.

Mesés idő van! Az ember rögtön jobb kedvre is derül.

Legyen szép napotok!