Macaron alaprecept


Kicsit fordítva kerülnek fel a macaron receptek, de megvolt az ok, amiért előnyben részesítettem a feketét. Most az alap recept elkészítése vár rátok. Számtalan módon variálhatjátok ételfestékkel, céklalével, kakaóval, mandula aromával... Ezt a keveréket bármilyen színnel fel lehet dobni. De most nézzük a receptet:

20 db tészta hozzávalói:
5 dkg tojásfehérje
12 dkg porcukor
5 dkg őrölt mandula

Házi barack lekvárral töltve

  • A fekete kicsi kávédarálómmal megőröltem a mandula szeleteket. Majd átszitáltam. A praktikákat már leírtam az előzőekben leírtam a fekete macaronnál. Tanulmányozzátok egy kicsit. 

  • Majd adjatok hozzá 10 dkg átszitált porcukrot. 
  • A tojásfehérje a másik sarkalatos pont. Én most 4 napig pihentettem a hűtőben az 5 dkg-nyi tojásfehérjét. Körülbelül 2 db tojásból nyerhető ki ez a mennyiség. Biztosan elkészíthető kevesebb pihentetéssel is, de nekem ez vált be.
  • Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. Apránként hozzáadjuk a 2 dkg maradék porcukrot. 
  • Végül az összekevert 5 dkg őrölt mandulát és a 10 dkg cukrot fakanállal óvatosan hozzákeverem a tojásfehérjékhez.
  • Habzsákba vagy egyszerű zacskóba (sarkát levágjuk) töltjük a tésztát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy egy tiszta fém lapra) nyomjunk ki 3 cm átmérőjű köröket. Kicsi halmot nyomunk ki a habzsákból és felfelé húzzuk végén. Megfelelő távolságra kell elhelyezni a tészta halmocskákat, mert egy picikét elterülnek.
  • Kb. 15 perc alatt kb. 150 °C-os sütőben szárítjuk, majd további 5 percig 120°C-on sütjük még. Én folyamatosan figyeltem az állagát. A tetejének szilárdnak kell lennie és a kicsi "habos" talpnak is megjelenik az igazi macaronnál.
  • Végül hagyjuk teljesen kihűlni a papíron, majd egyesével leválaszthatjuk. Majd egy-egy kanálka baracklekvárral betöltöttem. 
 

Figyelem! A budapestiek ismét előnyt élveznek egy kicsit, mert hétfőn (március 19.) kerül megrendezésre a Macaron Maraton gasztrobloggerekkel. Itt Ti is megtanulhatjátok a készítés csínját-bínját. Vasárnap megtudhatjátok a pontos információkat is! 
Még két érdekességgel szeretnélek benneteket elvarázsolni. Engem szó szerint rabul ejtettek a weblapok. A varázslatos Párizs ad otthont mindkét helyszínnek. 
Az ínyencek bátran keressék fel a Ladurée cukrászdát. Szezononként változtatják a sütik ízét és az igényes környezet, a látvány is sokat számít. Nézzétek meg a következő linket! Csodás a weboldal is: http://www.laduree.fr/


A versenytárs pedig Pierre Hermé cukrász finomságai. A szivárvány minden színében pompázó macaronokkal lepi meg a vásárlókat. 
Ígéretes weboldal a következő linken: http://www.pierreherme.com/

Legyen elég ebből a bűnös élvezetből mára:-) Bízom benne, hogy elnyerte tetszéseteket a recept és a két bónusz link is:-) A munkás hétköznapokból a mai az utolsó, holnaptól pihenés vár a legtöbbünkre!

Legyen nagyon szép napotok!

Népszerű bejegyzések