Az újpesti piac - Az igényes portékák lelőhelye:-)


A szombati piaci portyámra végre elvittem a fényképezőgépemet is. Nagyon kedvező áron, nagyon szép zöldségeket és gyümölcsöket sikerült vásárolnom. A kedvenc piac kategóriámban mindenképpen benne van. Nem olyan nagy az alapterülete az 1972-ben épült, két részből álló épületkomplexumnak. Kiscsarnokból – melyet a köznyelv maszekcsarnoknak nevez –, nagycsarnokból, virágcsarnokból és külső pavilonsorból áll, ahol különféle meleg ételeket vásárolhatunk. Földszintes, minden finomságot és friss házi árukat rejtő helyre bukkanhatunk Újpest Központ metró megállótól 5 percnyi sétára megújult környezetben. 

Ötletesnek tartom az időről-időre megszervezendő közös kóstolásokat is. Például farsangkor, aki a vásárcsarnokban szert tett valami portékára és a blokkot elrakta, azok ingyen ízlelhették meg a friss fánkot. De többek között volt már szilvalekvár főzés, disznótoros finomságok, Márton napi ételek... Csak néhány ízelítő a kínálatból. Szeretem Újpestet. Számomra az egyik legélhetőbb kerület. Továbbá a lakosok összetartása példaértékű. A közösségi programokon érdemes részt venni.

Nézzük, hogy pontosan hol is található az épület: 

Cím:1042 Budapest, Szent István tér 12. (Városháza mögött)


Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 6-17, Szombat: 6-14

Ebben az időben gomba bevizsgálást is végeznek! 

Az Erzsébet utalványt számtalan kereskedő elfogadja!

Megéri ellátogatni ide. Imádom, hogy népviseletben is árulják a nénikék a portékáikat. Vidéki, otthoni hangulata van, ami az én lelkemet egy kicsit simogatja ebben a rohanó városban.  

Őstermelők garmadája kínálja mutatós portékáit a standokon.
Gödöllői-dombság falvaiból érkeznek leginkább. Legtöbben a szlovák nemzetiségi faluból, Csomádról jönnek be Újpestre finomságaikkal. Meg kell jegyeznem, hogy egyedülálló mennyiségben, minőségben és tökéletes árért lehet hozzájutni zöldségekhez és gyümölcsökhöz. Színek, illatok kavalkádja! Többek között óriási csokor friss petrezselymet 60 Ft-ért vásárolhatunk, 5 kg burgonyát pedig 300 Ft-ért tehetünk a kosárba. Meseszép karfiolok is kínálják magukat 200 Ft/kg-os áron.


 Emellett házi készítésű füstölt kolbászok, csülkök, szalonnák kínálatából is bőven válogathatunk.
Erre most is találtam jó példát. Továbbá ízletes szörpök, lekvárok, házi tészták széles választékát is megszemlélhetjük.

Van egy zöldséges, aki kimondottan különlegesebb árukkal foglalkozik, most hétvégén még okrát is láttam nála. A másiknál kimérős száraz bab, pisztácia, dió, több fajta lencse várja a háziasszonyokat.
Savanyúságostól kezdve, a tejbolton át, termelői mézet is meg lehet vásárolni.

Ha megéheznénk a nagy bevásárlásban, akkor van lehetőségünk néhány falatot elnassolni.  A városházához közeli oldalon, kívülről lángosos, "lacikonyhás", sült kolbászos csábító finomságait is megkóstolhatjuk. 

Én nagyon szeretem Újpestet. Összetartó közösség, kedves emberek, nagyszerű városvezetés, igényes helyi újság, folyamatos fejlődés jellemzi ezt a kerületet. Több meglátogatandó helyről készítettem fotót a hétvégén, így néhányszor még megismertetek benneteket egy-egy falat Újpesttel. 

Legyen szép napotok! Élvezzétek ki a szabadság minden pillanatát!



Népszerű bejegyzések