2012. szeptember 25., kedd

Egy csipetnyi Spanyolország - Olívabogyós narancssaláta


Egy csipet nyár! Fogadjátok szeretettel Tőlem!Egy kis napsugarat lopunk ebbe az szomorkás időbe.
Hozzávalók 4 személyre
  • 2 db narancs
  • 15 dkg zöld, magozott olívabogyó
  • 20 szem piros koktélparadicsom
  • 20 szem sárga koktélparadicsom
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 ek virágméz
  • 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Színeiben és összetevőiben egy ízig-vérig spanyol saláta is lehetne ez az érdekes összeállítás! Ha csak ránéz az ember máris egy spanyol tengerparti kis étteremben érezheti magát!

Hozzávalók 4 személyre
Elkészítési idő: 10 perc

1.A paradicsomokat,petrezselymet, narancsot megmosom, hagymát megpucolom! Az olívabogyót lecsepegtetem.

2. A narancsokat kettévágom és óvatosan kiszedem a gyümölcshúst. A narancshéjakat, mint tálkákat előkészítem, a narancs húsát pedig összedarabolom.

3. Majd a paradicsomokat kettészelem, a hagymát vékony szeletekre vágom és a petrezselymet is felaprítom.

4. Egy tálba teszek az összes alapanyagot az olívabogyóval együtt. Egy evőkanál mézet rácsorgatok és jól összekeverek mindent!

5. A narancshéjakba tálalom a salátát és máris egy könnyű előételként vagy köretként tálalhatom!

Jó étvágyat kívánok hozzá!