Egy csipetnyi Spanyolország - Olívabogyós narancssaláta
Egy csipet nyár! Fogadjátok szeretettel Tőlem!Egy kis napsugarat lopunk ebbe az szomorkás időbe.
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db narancs
- 15 dkg zöld, magozott olívabogyó
- 20 szem piros koktélparadicsom
- 20 szem sárga koktélparadicsom
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 ek virágméz
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Színeiben és összetevőiben egy ízig-vérig spanyol saláta is lehetne ez az érdekes összeállítás! Ha csak ránéz az ember máris egy spanyol tengerparti kis étteremben érezheti magát!Hozzávalók 4 személyre
Elkészítési idő: 10 perc
1.A paradicsomokat,petrezselymet, narancsot megmosom, hagymát megpucolom! Az olívabogyót lecsepegtetem.
2. A narancsokat kettévágom és óvatosan kiszedem a gyümölcshúst. A narancshéjakat, mint tálkákat előkészítem, a narancs húsát pedig összedarabolom.
3. Majd a paradicsomokat kettészelem, a hagymát vékony szeletekre vágom és a petrezselymet is felaprítom.
4. Egy tálba teszek az összes alapanyagot az olívabogyóval együtt. Egy evőkanál mézet rácsorgatok és jól összekeverek mindent!
5. A narancshéjakba tálalom a salátát és máris egy könnyű előételként vagy köretként tálalhatom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!