2019. július 2., kedd

Három dobogós steakről röviden



A marhahús manapság nem túl gyakori vendég a hétköznapi asztalon. A legtöbben pörköltként ismerik vagy a steak rajongók azonnal felkapják a fejüket és már rögtön a grillt izzítják.
A fenti fotón saját vágású, érlelés nélküli steakek láthatóak. 
Ez a három fajta a legismertebb. Bármelyiket is választjátok a hentesnél, nem fogtok mellélőni. 
Nézzük röviden ezeket!
 
T-BONE STEAK

Hátszínből (nagyobb rész) és bélszínből (kisebb rész) áll. Egy "T" alakú csont a keresztcsigolyából választja el az előbbi két részt. 
Lehet 40 dkg, de 60 dkg is. 
 
 
RIBEYE STEAK
 
Rostélyos, amely zsírban gazdag, márványozott, telített ízvilágú hús. Kezdő steak rajongóknak ajánlott. Készülhet csonttal vagy csont nélkül. 
Kb. 20-30 dkg-tól indul.
 
 
PORTERHOUSE STEAK
A steakek királyaként ismert. Kisebb része hátszín, nagyobb része bélszín. Nem ritka az 1 kg-os nagyságú sem.
 

5 tipp a három dobogós steak elkészítéséhez:

1. Forrós serpenyőben süssünk!
2. Ne szurkáljuk sütés közben a húst, forgassuk csipesszel!
3. Pihentetés ne maradjon el!
4. A több kevesebb! Só és durvára őrölt fekete bors ízesítéssel nem  
   lőhettek mellé!
5. Melegen fogyasszuk a steaket! Ne forrón és ne hidegen!



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!