Pikáns garnéla nyársak
Szeretem az egyszerű és mégis ötletes párosításokat. Egy külföldi oldalon láttam a garnélarák - kolbász házasságát egy fotón és úgy döntöttem elkészítem a saját változatomat.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók 4 db nyárshoz:
20 dkg füstölt kolbász
12 db garnéla rák
2 ág kakukkfű
1 db lime
➽ A világ legegyszerűbb grillnyársát hozom el nektek. Csupán néhány alapanyagra van szükség és máris mutatós nyári vendégváró finomságok készülhetnek a forró rácson.
➽ Első lépésben kb. 1 cm vastag kolbászkarikákat vágunk (12 darabot). A garnélát egy tálban a friss kakukkfű levelekkel megszórjuk és a lime felének levével meglocsoljuk és 10 percet állni hagyjuk.
➽ Majd 4 darab fa vagy fém nyársra feltűzzük úgy a garnélát, hogy a garnéla közepére kerüljön a kolbászkarika és így együtt szúrjuk át a rákocskákat a kolbásszal. Ezt megismételjük még kétszer.
➽ A grillt vagy az elektromos grillt felforrósítjuk és így sütjük kb. 5-5 percig oldalanként. Nem kell zsiradék, mert a kolbászból kisülő szaft adja meg a garnélának a pikáns ízt.
vagy
