Bombay masala és kusz-kusz - Gyors vacsora

 Nagyon ritkán készítek valami porból/porral ételt, de ez kivétel. Igazából itt a fűszerezés az, ami mindent visz és amit a tasak tartalmaz. KOTÁNYI Bombay masalája nagyon ízletes keverék és az sem mellékes, hogy gyorsan elkészül. A fűszer ára kb. 250 Ft és én 1 adaghoz fel is használom. Az indiai éttermekhez hasonló finomságot tudunk készíteni maximum fél óra alatt. A férfiak könnyen villoghatnak a fűszeres különlegességet kedvelő szerelmük előtt! Még két másik fajtája is van az Kotányi-India fűszerkeverékeknek. Érdemes kipróbálni az összeset.

De a köretről se feledkezzünk meg, a kuszkusz lesz az alap. Hipermarketekben (Auchan, Tesco), nagyobb Match-ban és bioboltokban 450 Ft-ért kaphatunk 50 dkg-ot ebből a tésztából. Mert ez egy tészta, aki nem találkozott volna még vele.
A kuszkusz észak-afrikai specialitás. Készítése elég fáradságos munka eredeti származási helyén. Egyenlő arányú búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak össze kevés sós vízzel addig, amíg a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen gömbölyűvé nem válik. Meglocsolják egy kis olajjal és végül kiszárítják. Amit a fent említett áron árulnak, az nem egyezik meg az itt leírtakkal teljesen, hisz házi és bolti tészta között is nagy különbség van. 

De lássuk a gyors elkészítést!

Kuszkusz
- 1 ek. ételízesítőt teszek 1,5 liter vízbe. Felforralom, majd lehúzom a tűzről.
- A forró vízbe öntjük a fél kg kuszkuszt és lefedve 10 percig pihentetjük.
- Elissza a vizet és megdagad. Nagyon finom kiegészítője lesz az ételnek. 

Bombay masala fűszerkeverékkel készült ragu (hasonló, mint a csomagoláson)

- 30 dkg csirkemellet felkockázunk, majd rögtön lisztbe forgatjuk.
- Néhány kanál olajon kicsit pirosra sütjük a húsokat.
- Közben 3 szál újhagymát vastagabb szeletekre felkarikázunk és a hús mellé a serpenyőbe rakjuk.
- Amikor a hagyma is egy kicsit megfonnyad, akkor lehúzom a tűzről és hozzáadom a Bombay masala 
  fűszerkeveréket.
- Fél liter paradicsom pürét és 2 dl főzőtejszínt öntünk a fűszeres csirkemell darabokhoz. Összekeverem és ízlés szerint még egy kicsi ( maximum 1 dl.) paradicsompürét adhatunk hozzá a szín és a szószosabb állag kedvéért. 10 percig rotyogtatjuk a finomságot, majd kuszkusszal együtt tálalhatjuk is.

Még sokkal több zöldséggel gazdagíthatjuk a ragut pl. darabolt cukkini, paradicsom, gomba... Az elkészítési módnak csak a képzelet szab határt. 
Valóban igazán egyszerű és nagyon ízletes vacsorát csaphatunk, ha szeretjük a fűszeres ízeket! Uraim, lepjék meg a párjukat ezzel a különleges étellel ( vásárlással együtt maximum 1 óra)!

Finom vacsorát és meghitt estét kívánok!






Népszerű bejegyzések