2011. szeptember 26., hétfő

20 perc alatt vacsora II. - Gombás-csirkés tészta


Újabb villám vacsora ötlet! Elég egy fajta gomba is. De ha van otthon többféle, az sem hátrány! 

Hozzávalók két egészséges felnőttre méretezve:-)

20 dkg penne vagy széles metélt
10 dkg csirkemell filé
5 dkg laska gomba
5 dkg róka gomba
3 db csiperke 
1 db nagy barna csiperke
1 ág rozmaring
1 tojássárgája
1 dl tejszín
5 dkg sajt
1 tk. bors
1 tk. só
Ízlés szerint szója szósz!
2 ek. olaj

A gombákat megtisztítom és összedarabolom nagyobb szeletekre. A csirkehúst vékony kicsi csíkokra vagdosom. A friss rozmaringot felaprítom. Az olajon mindezt megpirítom, sózom. 

Közben sós, lobogó vízben pár csepp olajjal megfőzzük a tésztát. 

A tejszínt összekeverem a borssal, sajttal, tojássárgájával. 

Ha a csirkehús és a gomba készre sült (már egyik sem nyers), akkor hozzáadom a  szója szószt és a tésztát. Összekeverem az előzőeket és hozzáöntöm a tejszínes masszát. Néhány perc alatt (besűrűsödjön) szaftosra főzöm! 

Jó étvágyat!